Henderson, regele ploii

scrisa de Saul Bellow

Henderson, regele ploii de Saul Bellow Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Saul Bellow
Traducator (i): Vali Florescu
Numar de pagini: 432 pagini
ISBN: 978-973-46-0469-2
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Henderson, regele ploii a fost comparat cu o alta mare carte despre salbaticie si initiere - Inima intunericului a lui Joseph Conrad. Insa romanul lui Bellow propune o abordare tragicomica a acestei teme clasice, folosindu-se de ideea calatoriei initiatice intr-un spatiu exotic. Cartea il are ca personaj principal pe milionarul Eugene Henderson, care trece prin criza varstei de mijloc. El exploreaza Africa si ajunge la doua triburi izolate. Dupa o scurta experienta cu asa-numitii arnewi, este capturat de un al doilea trib, wariri, unde devine regele ploii, o pozitie majora in ierarhia tribului, dar si una deosebit de periculoasa.

Romanul a fost extrem de apreciat pentru tonul tragicomic adoptat de autor si exotismul povestii, iar Eugene Henderson ramane unul dintre personajele memorabile ale lui Bellow.


Carti similare cu Henderson, regele ploii

Iubiri dificile

Iubiri dificile

de Italo Calvino

mai mult
Voi, care n-ati fost ucisi niciodata...

Voi, care n-ati fost...

de O. Sechan, I. Maslowski

mai mult
Revolutionary road

Revolutionary road

de Richard Yates

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!