Orasul borcanelor

scrisa de Arnaldur Indridason

Orasul borcanelor de Arnaldur Indridason Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Orasul borcanelor 20 lei *
Orasul borcanelor 35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Arnaldur Indridason
Traducator (i): Monica Vlad
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-707-404-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Crimele din Reykjavik, o noua serie politista semnata de cel mai popular autor islandez

«O lectura care te cutremura.» The Times

De data aceasta, Islanda este scena unui roman politist cu intriga ramificata...
Atunci cand un septuagenar solitar este ucis in apartamentul sau din Reykjavík, cazul este predat inspectorului-sef Erlendur Sveinsson, un detectiv foarte competent, tacut, ursuz si cu umor sec, folosind metode dintre cele mai inedite. El este un veteran al politiei din Reykjavik, are in jur de 50 de ani, este divortat de mult si are doi copii, ambii dependenti de droguri intr-un grad mai mare sau mai mic. Rutina lui de burlac ancorat exclusiv in viata profesionala este zdruncinata atat de secretele murdare pe care le descopera de-a lungul anchetei, cat si de incalzirea treptata a relatiilor – initial tensionate la maximum – cu fiica lui, Eva Lind, care apare si dispare in mod capricios din viata lui. Un copil devenit femeie, care afiseaza o atitudine rebela si sfidatoare: nimic altceva decat un strigat de ajutor, de fapt!

Unicele indicii gasite la locul faptei sunt un bilet criptic lasat de criminal si o fotografie cu mormantul unei fetite. Inspectorul Erlendur descopera ca, in urma cu multi ani, victima a fost acuzata de un delict nerezolvat, un viol, insa n-a fost condamnata niciodata. S-a intors oare trecutul sa-l bantuie pe acest batran? Pe masura ce redeschide acest caz vechi, Erlendur gaseste dovezi neobisnuite care il duc spre secrete mult mai adanci decat uciderea batranului Holberg. "Orasul Borcanelor" este un loc tainuit in care se pastreaza organele prelevate pentru cercetare genetica. Odata patruns in acest laborator de medicina legala, Erlendur gaseste cheia unor fapte care au afectat mai multe generatii.
O poveste puternica, prima parte a unui serial politist care s-a bucurat de succes in lumea intreaga, dar si un palpitant thriller psihologic.

«Roman intunecat, a carui poveste ajunge sa te bantuie, cu un protagonist care cerceteaza o crima si ajunge sa-si descopere propria umanitate. Finalul emotionant m-a luat pe neasteptate si m-a impresionat cum putine romane politiste o fac.» The Boston Globe

«Erlendur este un inspector dat naibii.» Minneapolis Star-Tribune

«Intr-o maniera inedita, Indridason nu ridica doar problema paternitatii intr-o natiune mica, ci si chestiuni de interes mai larg, cum ar fi utilizarea informatiei genetice. Romanul culmineaza cu un final care se dovedeste nespus de tulbura tor.» Time Out London

«Ingenios construit si cu o scriitura elaborata, Orasul Borcanelor opereaza la un nivel mai profund decat majoritatea romanelor politiste: exprima sentimentul dureros al fatalitatii cu care sunt impregnate vechile povesti pe care islandezii din Evul Mediu le relatau in lungile nopti de iarna.» The Independent


Carti similare cu Orasul borcanelor

Fortareata nebunilor

Fortareata nebunilor

de George Arion

mai mult
Maigret la new york

Maigret la new york

de Georges Simenon

mai mult
Chiparosul trist

Chiparosul trist

de Agatha Christie

mai multRecenzii

Gavrilut Roxana Gavrilut Roxana pe 2014-08-02 15:16:18 Rating:

’’Eu sunt EL.’’
Trăieşti o carte ca pe propria-ţi viaţă, cu aceleaşi sentimente şi REsentimente. Ultimele pagini sunt însă trăite cu maximă intensitate, ca şi cum ar fi ultimele momente din viaţă.
De data aceasta am fost martoră la o crimă realizată cu sânge rece, la un mister ce m-a dominat din momentul când am deschis cartea-viaţă.
Islandezul Arnaldur Indridason crează...

Citeste mai mult

andreeatoma andreeatoma pe 2011-06-28 09:54:33 Rating:

Un thriller politist complicat...complex...crima ce declanseaza investigatia are o motivatie ale carei radacini sunt infipte adanc in trecutul victimei...atat de adanc, incat munca investigatorilor este intensa si complicata, ajungand sa rascoleasca suferinte acoperite de negura timpului...Pornind de la indiciile bizare descoperite la locul crimei, ei pornesc intr-o ancheta dificila,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

diana_manuela
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Gavrilut Roxana
Recenzii: 20
Carti citite: 40

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140