Eminescu. negocierea unei imagini

scrisa de Iulian Costache

Eminescu. negocierea unei imagini de Iulian Costache Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Eminescu. negocierea unei imagini 24.5 lei *
Eminescu. negocierea unei imagini 30.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Iulian Costache
Numar de pagini: 372 pagini
ISBN: 978-973-23-1943-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Premiul pentru debut al revistei Romania literara pentru anul 2008

Premiul pentru debut al revistei Observator Cultural (2008)

Nominalizare la Marile Premii Prometheus - Opera Prima, 2008

Premiul „Eminesciana” al Salonului International de Carte de la Chisinau, editia 2008;

Premiul Manuscriptum pentru debut (2008);

Premiul „Lucian Blaga”, acordat de Academia Romana pentru anul 2008.

„In acest studiu, autorul reuseste o dubla performanta: pe de o parte se achita de cerintele eruditiei eminescologice, cu pretentiile ei de exhaustivitate, rigoare si inscriere intr-o traditie interpretativa; pe de alta parte, construieste un discurs critic proaspat, provocator, inventiv, independent de orice canon autoritar. Tocmai acest balans intre istoria literara, care sfideaza amatorismul diletant, si eseismul stralucitor, ofensiv cu tabieturile si tabu-urile profesionalismului prafuit, aceasta jonctiune neobisnuita intre meserie si neastampar creator, intre cunoastere si expresivitate fac din cartea lui Iulian Costache o reusita exemplara.” (Paul Cornea)

„Invatat, fara a deveni pedant, cu o minte fina si fertila, Iulian Costache este reprezentativ, daca nu pentru o categorie intreaga, macar pentru un tip de carturar ajuns la maturitate de care cultura noastra are vitala nevoie.” (Livius Ciocarlie)

„Cartea lui Iulian Costache este o cercetare ampla, ambitioasa si provocatoare, ce tine in egala masura de istoria literara si estetica receptarii. Autorul demonstreaza ca, in analiza mitului Eminescu, trebuie sa avem in vedere si istoria receptarii operei eminesciene. Cartea se citeste cu permanent interes si e plina de idei originale si fertile.” (Alexandru Calinescu)

„Sunt multe lucruri noi, de ansamblu si de amanunt, cu privire la opere dintre cele mai batute ale lui Eminescu, ceea ce constituie, in sine, un merit exceptional. Studiul este captivant intelectual, fara poncifele obisnuite (de la o vreme) cand e vorba de Eminescu, o contributie iesita din comun si care merita cu prisosinta a fi citita.” (Nicolae Manolescu)


Carti similare cu Eminescu. negocierea unei imagini

Amintiri despre viitor

Amintiri despre viitor

de Erich von Daniken

mai mult
Istoria se insala!

Istoria se insala!

de Erich von Daniken

mai mult
Prostituția României

Prostituția României

de Luca Dinulescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!