101 cuvinte argotice

scrisa de Rodica Zafiu

101 cuvinte argotice de Rodica Zafiu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
101 cuvinte argotice 22.8 lei *
101 cuvinte argotice 26.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Rodica Zafiu
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-50-2811-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Argoul fascineaza prin exotism si familiaritate, fiind un limbaj deopotriva departat si apropiat, al altora si al nostru: alcatuit din cuvinte uneori misterioase, cu forma de neinteles, dar, mai des, inselatoare prin sensul neobisnuit asociat unei forme banale.

In acelasi timp, argoul e o ilustrare a posibilitatilor ludice si estetice ale limbii; un spatiu in care isi manifesta creativitatea vorbitori anonimi, dotati cu ingeniozitate si umor.
Multa vreme neinregistrate in scris si necuprinse in dictionare, unele dintre aceste cuvinte (si expresii) si-au schimbat destul de mult forma si sensul, devenind mici enigme etimologice. Dar tocmai acest lucru trezeste curiozitatea justificata a cititorului. Prezenta lucrare s-a incumetat pe acest teren alunecos, unde efortul detectivistic aduce surprize si satisfactii mai mari decat in zonele mai asezate, mai cunoscute ale limbii.


Carti similare cu 101 cuvinte argotice

Dictionarul intelepciunii - cugetari antice si moderne

Dictionarul...

de Theofil Simenschy

mai mult
Ghid de conversatie roman-spaniol

Ghid de conversatie...

de Lidia Valeria Florea

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!