Unde sunt? > Acasa > Autori > Rodica Zafiu

Biografie Rodica Zafiu


Rodica Zafiu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Rodica Zafiu
Data nasterii: 6 mai 1958
Locul nasterii: Buucresti
Biografie: • Secretar de redactie la Revue roumaine de linguistique; membru in comitetele de redactie ale revistelor Limba romana, Analele Universitatii din Bucuresti – limba si literatura romana etc.
• A participat la proiecte de cercetare nationale si internationale (Hybrid Mentalities as a Result of the Totalitarian Discourse, 1993 –; Geografia e storia della civiltà letteraria romena nel contesto europeo, 2000-2001; Romanian Grammar, in desfasurare etc.). A condus proiectul de cercetare Functionare discursiva si gramaticalizare in limba romana veche.
• Studii de specialitate, articole si recenzii in: Degrés; Revue de linguistique romane; L'Information grammaticale; Rivista Italiana di Onomastica; Il Nome nel testo; Romània Orientale; Revue roumaine de linguistique; Analele Universitatii din Bucuresti; Bulletin de la Société Roumaine de Linguistique Romane; Bulletin de l'Association Internationale d'Études du Sud-Est Européen; Euresis – Cahiers roumains d'études littéraires; Limba romana; Revista de istorie si teorie literara; Revista romana de comunicare si relatii publice; Studii si cercetari lingvistice etc.
• Colaborari la reviste de cultura: Romania literara; Luceafarul; Dilema; Dilemateca; Observator cultural; Orizont; Cultura; Cuvantul etc.
• Rubrica saptamanala de lingvistica in Luceafarul intre 1990 si 1993, apoi in Romania literara din 1993 pana in prezent; intre 1997 si 2000, o rubrica lunara in suplimentul cultural al revistei Dilema (Vineri).
• Premiu: Premiul „Timotei Cipariu“ al Academiei Romane (2000) (Naratiune si poezie).

Carti publicate de Rodica Zafiu



Poll

Votati cartea lunii!