Traducerile din poveste

scrisa de Luminita Voina-Raut

Traducerile din poveste de Luminita Voina-Raut Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Traducerile din poveste 13.93 lei *
Traducerile din poveste 18.91 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Vellant
Autor (i): Luminita Voina-Raut
Numar de pagini: 152 pagini
ISBN: 978-973-1984-41-4
Descriere: O carte despre carti si despre oamenii din spatele lor, Traducerile din poveste demonstreaza cat de fina este granita dintre traducator si scriitor. Volumul traducatoarei Luminita Voina-Raut, eseistic si confesiv totodata, este greu de catalogat. Un amestec facut din alte literaturi si din viata personala, cartea dezvaluie povestile din jurul textelor pe care autoarea le-a citit, tradus si iubit.

Cartea Luminitei Voina-Raut este un jurnal de creatie si, in acelasi timp, o marturie a puterii de atractie a scrisului, asa cum declara si autoarea: "Se intampla un lucru ciudat: ori de cate ori traduci, simti nevoia, in timp ce urmaresti ideea, sensul exact al frazei care trebuie cu sfintenie respectat in limba tinta, sa urmaresti si un altfel de ritm, de asta data unul interior, care vibreaza odata cu cuvintele asternute pe hartie, generand o stare de gratie indefinibila."

Cei care iubesc cartile vor gasi aici atata dragoste pentru literatura cat incape intr-o viata. Din intrevederi si corespondente intretinute cu nume mari ale literaturii spaniole si sud-americane, precum Mario Vargas Llosa, Juan Marsé sau Ernesto Sábato, se tese un univers al nuantelor si cautarilor, al vietii din spatele scrisului.


Carti similare cu Traducerile din poveste

O dimineata in cer

O dimineata in cer

de Sarah Williams

mai mult
Vand kilometri

Vand kilometri

de Mihai Barbu

mai mult
Inseparabilele

Inseparabilele

de Simone de Beauvoir

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!