Povestiri mortale

scrisa de Mihai Gainusa

Povestiri mortale de Mihai Gainusa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestiri mortale 9.87 lei *
Povestiri mortale 16.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Mihai Gainusa
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-46-1419-6
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Povestirile lui Mihai Gainusa contureaza un prozator care si-a gasit mijloace proprii de exprimare literara si pentru care ludicul, ironia si umorul de buna calitate constituie ingrediente absolut necesare. Desi tonul jucaus al corealizatorului „Cronicii Carcotasilor” nu se dilueaza de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasa, iar autorul e atent si la efecte stilistice care sa o accentueze. Dincolo de toate insa, fiecare povestire cuprinsa in volum are o morala care se aplica nu doar spatiului romanesc, ca in cartile anterioare, ci este universal valabila. In Povestiri mortale, Mihai Gainusa nu propune o comedie sociala, ci se axeaza pe comedia umana in general, vazuta din perspectiva unui „carcotas” cu privire si talent de prozator.

„Remarcabila e siguranta cu care Mihai Gainusa face relatia dintre umorul primar, bazat pe jargon si dictionar etnic, si umorul referential.” (Tudor Octavian)


Carti similare cu Povestiri mortale

Prima carte de rasul lumii

Prima carte de rasul...

de Mircea Georgescu

mai mult
Mugetarile lui Frantz

Mugetarile lui Frantz

de Frantz Adrian Diaconescu

mai mult
Holy Cow

Holy Cow

de David Duchovny

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

mihaela
Recenzii: 0
Carti citite: 3