Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Aer cu diamante

Aer cu diamante

scrisa de Ion Stratan, Florin Iaru, Mircea Cartarescu

Aer cu diamante de Ion Stratan, Florin Iaru, Mircea Cartarescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Aer cu diamante 18.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Ion Stratan, Florin Iaru, Mircea Cartarescu
Numar de pagini: 96 pagini
ISBN: 978-973-50-2803-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: „Acum treizeci de ani, stand noi, poeti tineri si furiosi, si judecand realitatea potrivnica, obiditi de piedicile puse prin edituri noua, corifeilor ei, ce ne da-n gand ideea? Sa scoatem o carte-n regie proprie! O antologie din tot e mai bun, mai adevarat, mai modern in cultura romana. Ati prins spilul? Noi eram aia! Care «noi»? Pai, Traian T. Cosovei, Mircea Cartarescu si subsemnatul. Eram, care sa ma-ntelegeti, floarea lirica romaneasca. E drept, ar fi trebuit sa fie cooptati printre inainte-mergatori, Matei Visniec si Magda Carneci. Dar, cand Traian si Mircea i-au facut o vizita de tatonare lui Matei, nu l-au gasit acasa (...). L-au asteptat o ora, doua, trei, s-au plictisit si asa a iesit Visniec din poveste. L-au ales pe «Nino» Stratan (...) Dupa aia, ne-am gandit ca ne trebuie o coperta, ilustratii si o editura. Cu editura era simplu. (...) Mai ramaneau coperta si ilustratiile. Asa am facut cunostinta cu Tudor(ica) Jebeleanu. Tudor a fost cu ideile. El a inventat cimitirul de locomotive, din Giulesti, unde ne-am catarat pe biele-manivele pentru posteritate. El a compus paginile de garda. El a sters si a redesenat, pentru fiecare dintre noi, exasperat de pretentiile unor filologi... si impreuna cu el am pozat niste litere de plumb, sustrase cu greu de la tipografie, pe care le-am potrivit pe o coala de carton ciocan si le-am pozat ore de-a randul. Titlul era gata: Aer cu diamante.“ ( Florin Iaru, Academia Catavencu, octombrie 2010)


Carti similare cu Aer cu diamante

Cartile profetice iluminate. milton

Cartile profetice...

de William Blake

mai mult
Calatorii imobile

Calatorii imobile

de Gabriela Scurtu

mai mult
Pribeagul

Pribeagul

de Stefan Octavian Iosif

mai multRecenzii

YigruZeltil YigruZeltil pe 2011-01-02 16:22:41 Rating:

O antologie ce merită atenție, deși, priviți în retrospectivă, acești neoavangardiști optzeciști par că au doar meritul de a aduce mai aproape de mainstream unele elemente poetice vizibile până atunci doar la poeți individuali, precum Petre Stoica, Leonid Dimov etc., și la câțiva poeți de limbă germană (vezi poeții din antologia ”Vânt potrivit până la tare”, 1982, rămasă ”celebră” în...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!


Membrii care au citit cartea

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65