Istoria romantata a unui safari

scrisa de Daniela Zeca-Buzura

Istoria romantata a unui safari de Daniela Zeca-Buzura Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Istoria romantata a unui safari 0 lei *
Istoria romantata a unui safari 18.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Daniela Zeca-Buzura
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-46-1535-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Premiul revistei Convorbiri literare pe anul 2009

Desi se petrece pe controversatul si fascinantul taram al Africii de Nord, Istoria romantata a unui safari este o parabola a vanatorii intr-o lume globala, a competitiei: o tanara europeana si un musulman sunnit din Magreb se indragostesc fulgerator si compun o intensa, dar scurta poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori si miresme al unei lumi stravechi in transformare. Darrielle si Mehria sunt doi oameni puternici care se cauta unul pe celalalt, dar fiecare greseste directia de mers. Barbatul din cuplu traieste in utopia unei lumi agitate, dominate de tehnologie si de progres, pe cand femeia are nostalgia oazelor cu palmieri, in care timpul sta pe loc.Departe de a fi o idila, romanul, cu accente ironice si parodice, este vizual ca un film si incitant ca orice poveste de viata spusa cu naturalete, dar si cu febra indragostitului.

„Romanul poate fi considerat o replica feminina si postmoderna a lui Maitreyi si este foarte probabil ca va deveni, pentru multa vreme, asemenea romanului lui Mircea Eliade, un bestseller. Ca si in Maitreyi, exotismul este resorbit integral in poveste, ni se infatiseaza doar ca o fosforescenta a ei, se confunda cu misterul insusi al dragostei. Descrierea stilului de viata propriu societatii tunisiene, a spatiului mediteraneean, a intinderii desertului se realizeaza firesc, fara acea emfaza turistica pe care o detectam la alti autori.” (Alex. Stefanescu)

„Istoria romantata a unui safari este un roman exotic, care nu povesteste atat despre lumea araba, cat despre mirajul ei. Alcatuit ca o culegere de povestiri, vazute prin ochii unei europene indragostite, cartea uimeste prin stilul matur, sigur si voluptuos. Daniela Zeca are forta narativa, inteligenta si mult talent, amestecul de senzualitate si pitoresc fiind sustinut de o emotie epica egala, autentica, eliberata de bine-stiutele ambitii auctoriale: personalitatea scriitoarei se topeste in fraza ritmata (dupa modelul versetelor coranice) si mai ales in calitatea evidenta a imaginilor. Ea nu povesteste, ci creeaza limbajul povestirii, unul pe cat de simplu ca informatie, pe atat de bogat in sugestii, distribuite fara economie in zona vasta a psihologiei sociale, ceea ce si constituie marca acestei carti, imposibil de citit pe sarite sau in reprize.” (Doina Rusti)

„Istoria romantata a unui safari este romanul de o cruzime senzuala al fascinatiei exercitate de alteritate asupra unei spiritualitati made in Europe. ”(Gabriel Rusu)


Carti similare cu Istoria romantata a unui safari

Proiectul Rosie

Proiectul Rosie

de Graeme Simsion

mai mult
Rezidenți în Casa Visurilor

Rezidenți în Casa...

de Radu Aldulescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126