Intr-o noapte fara luna

scrisa de Dai Sijie

Intr-o noapte fara luna de Dai Sijie Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Intr-o noapte fara luna 7.99 lei *
Intr-o noapte fara luna 17.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Dai Sijie
Traducator (i): Doina Ioanid
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-46-1257-4
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Dai Sijie, un romancier tradus in peste treizeci de tari, este autorul bestsellerurilor Balzac si Micuta Croitoreasa chineza si Complexul lui Di.

Cel de-al treilea roman al sau, Intr-o noapte fara luna (2007), descrie, in pagini de o sensibilitate tulburatoare, drumul fascinant al unui manuscris misterios de-a lungul catorva dinastii imperiale chineze si in perioada comunista si influenta devastatoare a acestuia asupra destinelor posesorilor sai. Scris in tumchuq, limba unui regat inghitit de nisipurile desertului, manuscrisul este sfasiat intr-un acces de furie de Pu Yi, ultimul imparat, si aruncat din avionul japonez ce il purta spre Manciuria. Jumatatea recuperata si descifrata de orientalistul francez Paul d'Ampere, care isi dedica viata studiului acestei limbi de o muzicalitate magica, scoate la iveala un fragment dintr-o sutra budista disparuta, care este reintregita abia la finalul romanului si al carei mesaj incinta cititorul prin intelepciunea si simplitatea sa surprinzatoare.

"Intr-o noapte fara luna este un text despre cautarea unui manuscris redactat intr-o limba misterioasa, despre budism, despre cultura si civilizatia chineza. Desi a pastrat aceeasi structura a naratiunii care a sedus milioane de cititori, stilul lui Dai Sijie este de data aceasta mai dur, dar in acelasi timp mai poetic... Intr-o noapte fara luna este un roman despre limba - un adevarat omagiu adus verbului." (Le Figaro)


Carti similare cu Intr-o noapte fara luna

Tuareg

Tuareg

de Alberto Vazquez - Figueroa

mai mult
Darul

Darul

de Julie Garwood

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!