Fara ideal

scrisa de Henryk Sienkiewicz

Fara ideal de Henryk Sienkiewicz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fara ideal 8.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Henryk Sienkiewicz
Traducator (i): Elena Linte
Numar de pagini: 528 pagini
ISBN: 978-606-600-829-7
Anul aparitiei: 2012
Descriere: La nivel filozofic, romanul pune in discutie criza culturii de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ros de scepticism, incapabil de a-si canaliza energia spre un tel anume, protagonistul principal devine exponentul unei atitudini estetice in sine (isi contempla propriile stari si trairi psihice), fara nici o finalitate practica. Prin intermediul sau, Sienkiewicz realizeaza un convingator portret al decadentului in literatura polona, dezvaluind degenerarea simtului patriotic al nobilimii poloneze, anacronismul unor forme de viata si nevoia de reimprospatare a resurselor culturale. Sinuciderea personajului este semnificativa in acest sens.

„... acordarea acestui premiu de catre Academie il celebreaza nu doar pe autor, dar si poporul al carui fiu este, si lasa marturie ca natiunea aceea are o parte a ei in patrimoniul universal, ca eforturile ei sunt rodnice si ca se cuvine sa supravietuiasca pentru binefacerile aduse umanitatii.“- Henryk Sienkiewicz, Discursul de la Stockholm, 1905

Biblioteca pentru toti initiaza prima serie de literatura universala dedicata scriitorilor laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura. Colectia Nobel cuprinde selectia celor mai cunoscute opere ale lor.


Carti similare cu Fara ideal

Scrieri, volumele i si ii

Scrieri, volumele i si ii

de Miron Radu Paraschivescu

mai mult
Cinci ore cu mario

Cinci ore cu mario

de Miguel Delibes

mai mult
Eternul sot. dublul

Eternul sot. dublul

de Feodor Mihailovici Dostoievski

mai multRecenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-04-18 13:37:07 Rating:

Am citit aceasta carte recent si pot spune ca mi-a placut. Nu la nebunie, dar mi-a placut. Leon, personajul principal al cartii este un personaj interesant, in care sunt adunate cam toate trasaturile umane. Exista in carte un puternic substrat filosofic, scriitorul acoperind pagini intregi cu lectii de viata si idei filosofice.
Nu este un roman usor de citit,unde mai pui ca este si...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!


Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145