Despartirea de goethe

scrisa de Constantin Noica

Despartirea de goethe de Constantin Noica Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Constantin Noica
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 973-28-0167-0
Anul aparitiei: 2000
Descriere: Editia a II-a

Elaborat in anii '50, in perioada domiciliului fortat de la Campulung–Muscel, manuscrisul Anti–Goethe a fost confiscat de Securitate in 1958, o data cu arestarea lui Noica. La cativa ani dupa ce a iesit din inchisoare (1964), autorului i se restituie partial manuscrisul, care va fi tiparit in 1976, sub titlul Despartirea de Goethe, la Editura Univers.

In 1994, sotiei lui Noica i-a fost inapoiata varianta initiala a volumului Anti–Goethe, cuprinzand doua capitole inedite. Actuala editie reproduce textul aparut in 1976, caruia i s-au integrat aceste capitole. Opera lui Goethe, omul Goethe si universalitatea spiritului sau ii servesc lui Noica drept pretext si context spre a-si infatisa pentru prima data in chip sistematic arhitectonica conceptuala a devenirii intru fiinta.


Carti similare cu Despartirea de goethe

Magia cereasca - filosofia oculta (cartea ii)

Magia cereasca -...

de Cornelius Agrippa von Nettesheim

mai mult
Povestiri filozofice

Povestiri filozofice

de Jean-Claude Carriere

mai mult
Echilibrul spiritual

Echilibrul spiritual

de Constantin Noica

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!