Moartea si busola

scrisa de Jorge Luis Borges

Moartea si busola de Jorge Luis Borges Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Jorge Luis Borges
Traducator (i): Irina Dogaru, Cristina Haulica, Andrei Ionescu
Numar de pagini: 520 pagini
ISBN: 973-46-0087-7
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Cu primul volum al prozei lui Jorge Luis Borges, Editura Polirom continua seria de opere dedicata unuia dintre autorii care si-au lasat amprenta asupra literaturii secolului XX. Volumul reuneste povestirile fantastice care l-au facut celebru pe Borges in toata lumea, in care sunt surprinse, cu o acuitate uimitoare, problemele majore ale omului contemporan.

Borges cultiva genul fantastic fara a recurge la truculenta vampirilor ori la feericul basmelor, pentru ca povestirile lui cu talc sunt „fantezii metafizice” si se realizeaza prin intermediul simbolului.
Volumul se deschide cu problematica argentiniana din Evaristo Carriego (1930), pentru a se extinde curand la universalitatea unor teme ale conditiei umane dintotdeauna si de pretutindeni, prezentate, desigur, de cele mai multe ori, cu intensitatea si concretetea senzoriala a variantei lor latino-americane din volumele Istoria universala a infamiei (1930), Istoria eternitatii (1935) si Fictiuni (1944).

Cuprins: Evaristo Carriego • Istoria universala a infamiei • Istoria eternitatii • Fictiuni


Carti similare cu Moartea si busola

Muza

Muza

de Jessie Burton

mai mult
Tradarea

Tradarea

de Helen Dunmore

mai mult
Un drum lung pana jos

Un drum lung pana jos

de Jason Reynolds

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ON
Recenzii: 0
Carti citite: 109