Unde sunt? > Acasa > Autori > Jorge Luis Borges

Biografie Jorge Luis Borges


Jorge Luis Borges Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Jorge Luis Borges
Data nasterii: 24 august 1899
Locul nasterii: Buenos Aires, Argentina
Biografie: Jorge Luis Borges (d. 14 iunie 1986 la Geneva, Elvetia; de fapt Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo) este unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea. Romancier, poet, eseist argentinian, este faimos pentru povestirile sale fantastice, in care a unit cu maiestrie idei filozofice si metafizice cu temele clasice ale fantasticului (si anume: dublul, realitatea paralela a visului, cartile misterioase si vrajite, salturile in timp). Adjectivul "borgezian" defineste conceptia despre viata ca poveste ("fiction"), ca minciuna, ca opera contrafacuta, data drept adevarata (ca in faimoasele sale recenzii de carti imaginare).

A fost influentat de autori precum Dante Alighieri, Miguel de Cervantes, Franz Kafka, H.G.Wells, Rudyard Kipling, Arthur Schopenhauer sau G. K. Chesterton.

In Romania este cunoscut mai ales cu volumele sale de povestiri: Istoria universala a infamiei, Gradina potecilor ce se bifurca, Moartea si busola. La Editura Polirom au mai aparut: Poezii (2005), Carti scrise in doi (2005), Moartea si busola. Proza completa 1 (2006), Cartea de nisip. Proza completa 2 (2006), Eseuri (2006) si Cartea fiintelor imaginare (in colaborare cu Margarita Guerrero, 2006).

Carti publicate de Jorge Luis Borges

Eseuri Eseuri

Rating:

Texte captive Texte captive

Rating:

Poezii Poezii

Rating:

Moartea si busola Moartea si busola

Rating:

Cartea de nisip Cartea de nisip

Rating:

Aleph Aleph

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!