Ce bine e sa fii daniel banulescu

scrisa de Daniel Banulescu

Ce bine e sa fii daniel banulescu de Daniel Banulescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ce bine e sa fii daniel banulescu 17.5 lei *
Ce bine e sa fii daniel banulescu 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Daniel Banulescu
Numar de pagini: 144 pagini
ISBN: 978-973-23-2900-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Ce bine e sa fii Daniel Banulescu este o antologie alcatuita de autor. Multe dintre poemele alese au fost drastic rescrise. Poemele au fost selectate din volumele: „Te voi iubi pan’ la sfarsitul patului”, „Balada lui Daniel Banulescu” si „Daniel, Al Rugaciunii”. In deschidere: cinci poeme inedite.

Daniel si cu mine suntem dintotdeauna colegi de ultima banca (adica de prima). Eu nu-l pot prezenta pe el. El ma prezinta pe mine! El e mai mare, eu sunt mai mic. El, cu poemele si prozele lui de dragoste si de ura fata de lume. De dragoste, caci lumea e-o femeie, cum altfel? Si de ura, caci si poezia e tot o femeie. O femeie supla si durdulie-n solduri si-n tate, o femeie care – numai ea – stie sa-si aleaga amanti ideali: ca Daniel Banulescu. (Cristian Popescu)

O ruptura totala de lirismul traditional (care, intre noi fie vorba, se regaseste in cele mai „moderne” manifestari poetice, chiar si in fracturism, fie si in manifestarile hip-hop autohtone, fie si in „bascalie”), o abordare de tip anglo-saxon cu radacini vizibile in T.S. Eliot, cu totul neobisnuita pentru peisajul nostru poetic. (Bogdan-Alexandru Stanescu)


Carti similare cu Ce bine e sa fii daniel banulescu

Poeme nordice

Poeme nordice

de Dumitru Stancu

mai mult
Poesii ii

Poesii ii

de Constantin George

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

YigruZeltil pe 10.11.2010 18:44:10

Venind din relativ exotica promoţie a anilor 90, Daniel Bănulescu e, fără a fi un manierist, genul de poet care poate isca uşor interpretări contradictorii. E adesea un poet mistic,
dar e un poet mistic al sexului. O combinaţie inedită, un limbaj relativ dur, deşi nu mai dur ca al colegului său de generaţie Gălăţanu sau al unor douămiişti, destul de
multă substanţă, dar şi vervă. Cu toate acestea, e ceva care mă face să dau doar 3 steluţe în loc de 5. Să fie "omniprezenţa concretului" de vină?


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65