Proba de caracter

scrisa de Joseph Badaracco

Proba de caracter de Joseph Badaracco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Publica
Autor (i): Joseph Badaracco
Traducator (i): Bogdan Marin
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-88750-4-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Ce are de invatat un lider de afaceri din literatura serioasa? Veti fi surprins sa aflati.

Cele mai dificile teste la care sunt supusi liderii de afaceri le pun la incercare deopotriva abilitatile si caracterul. Un lider se dezvolta facând fata acestor incercari – dar numai daca isi pune anumite intrebari dificile despre sine.

Joseph Badaracco sustine ca literatura ii ajuta pe lideri sa gaseasca raspunsuri personale la intrebari foarte specifice. Literatura serioasa ofera perspective noi si bogate asupra dilemelor fundamentale cu care se confrunta managerii si directorii din ziua de astazi.

Toate acestea in timp ce sunt pusi la incercare, facuti mai puternici sau dimpotriva, mai slabi, de experientele prin care trec. Aceste experiente fac mai profunda cunoasterea de sine a liderilor, permitându-le sa fie mai eficienti.

Badaracco examineaza opt provocari universale cu care se poate confrunta un lider, prin intermediul unor povesti celebre:

“Visul meu este cel bun?”

Death of a Salesman, de Arthur Miller. Reusesc aspiratiile mele cele mai profunde sa ma propulseze inainte dincolo de dificultati? Tin ele cont de aspiratiile si visele celorlalti?

“Cât de flexibil este codul meu moral?”

Things Fall Apart, de Chinua Achebe. Ma va ajuta codul meu moral sa iau deciziile corecte pentru organizatia mea, chiar când conditiile de afaceri sunt in schimbare?

“Sunt modelele pe care mi le-am ales tulburatoare?”

Blessed Assurance: A Moral Tale, de Allan Gurganus. Reusesc modelele mele sa ma provoace si sa intruchipeze in acelasi timp niste valori pe care sa le pot imita?

“Imi pasa cu adevarat?”

The Love of the Last Tycoon, de F. Scott Fitzgerald. Am rabdarea, curajul si tenacitatea de care este nevoie pentru leadership?

“Sunt pregatit sa-mi asum reponsabilitatea?”

The Secret Sharer, de Joseph Conrad. Pot sa stabilesc niste standarde clare pentru mine si pentru ceilalti – si in acelasi timp sa le respect cu rigurozitate?

“Pot sa rezist valului succesului?”

I Come as a Thief, de Louis Auchincloss. Stiu sa recunosc pericolele ascunse ale succesului si cum pot fi acestea evitate?

“Cât de bine combin principiile si pragmatismul?”

A Man for All Seasons, de Robert Bolt. Sunt capabil sa fac compromisurile dificile necesare pentru a-mi conduce organizatia sau afacerea?

”Ce este aceea reflectie judicioasa?”

Antigone, de Sofocle. Reflectez in mod adecvat la deciziile cu miza ridicata, in ciuda presiunii continue a timpului?

Prezentând dileme clasice ale leadership-ului intr-o lumina intensa si inovatoare, Proba de caracter ii ajuta pe liderii confirmati si deopotriva pe cei potentiali sa se pregateasca pentru ocaziile si incercarile care ii asteapta.

Nu se intâmpla prea des sa gasesti o carte de afaceri care este realmente diferita. Iar când acea carte te face sa reflectezi la afaceri si la viata iti dai seama ca ai dat peste ceva cu adevarat special. Pentru mine, Proba de Caracter a lui Joe Badaracco este o astfel de carte. Steve Burke, Presedinte Comcast Cable Communications

Literatura de calitate si studiile de caz par sa nu aiba prea multe in comun. Dar sub indrumarea iscusita a lui Joseph Badaracco vedem cum opere literare pot arunca o lumina noua asupra unor probleme care ii preocupa pe liderii din ziua de azi. Howard Gardner, autor al cartii Changing Minds

Orice lider bun stie prin ce se defineste succesul financiar. Dar ce anume defineste succesul unui lider pe termen lung? Analizând o serie de povestiri perene, Proba de Caracter ne forteaza sa ne examinam mai indeaproape actiunile, visele si chiar cazuistica de care ne agatam uneori. Reusim sa privim in fata provocarile care ne sunt scoase in cale si alegem sa actionam sau le negam existenta in speranta ca nu vor fi importante? Badaracco ne pune la dispozitie oglinda – depinde numai de noi sa privim si sa actionam. Dr. Daniel Vasella, Presedinte si CEO al Novartis AG

Nu sunt un fan al asa numitelor carti de afaceri si nu citesc prea multe, dar cred ca aceasta este preferata mea dintre toate. Exploreaza in profunzime realitatile si provocarile din leadershipul contemporan si le ofera oamenilor instrumentele pentru a se auto-analiza si a merge mai departe. Privind inauntrul nostru devenim capabili sa conducem mai bine in afara noastra. O realizare exceptionala. Sunt convinsa ca voi continua sa reflectez la ea timp de luni si ani intregi de-acum inainte. Ann M. Fudge, Presedinte si CEO al Young & Rubicam Brands


Carti similare cu Proba de caracter

Afacerile, dezbracate

Afacerile, dezbracate

de Richard Branson

mai mult
Sparge tiparele

Sparge tiparele

de Seth Godin

mai mult
RO-KIT

RO-KIT

de Alexe Popescu, Doru Somesan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!