Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Apasa

Apasa

scrisa de Sorin Despot

Apasa de Sorin Despot Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Apasa 19.97 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Sorin Despot
Numar de pagini: 80 pagini
ISBN: 978-973-23-2906-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Volumul apasa a obtinut Premiul pentru Poezie la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, 2009.

„Un Despot… luminat este poetul care a scris versurile din aceasta carte, dar lumina cu care opereaza el este una aspra, de laser, lucida si neiertatoare, rareori concesiva cu licaririle duios lunare ale autocompatimirii si autoiluzionarii. Autobiografic cu masura, adica la nivelul sugestiei, contemporan cu tehnologiile de ultima ora, pe care e capabil sa le transforme in obiecte poetice, cind copil, cind batrin, cind colocvial, cind auster, ba as indrazni sa spun cind femeie, cind barbat, Sorin Despot are alura de poet complex, care traieste cu simturile larg deschise, fara ca acestea sa-i inabuse simtul mai subtil al abstractiunii: „mai multi oameni in strada/ printre mai multe roti/ farmacii si biserici// daca toti acestia realizeaza ca vor muri/ de unde atitea sacose atita zgomot/ intre filiale de banca iar mai ales/ de unde atita disperare in spatele/ siluetelor de carton”. Un poet acut contemporan cu timpul sau.” (Ioan Es. Pop)

„Cind are incredere in intuitia care-i spune ca banalul, cotidianul si realitatea de zi cu zi nu sint chiar fata intoarsa spre sine a liricii, Sorin Despot este poet. Iar cind descopera ca expresivitatea sta intotdeauna afara din rind, hlizindu-se la cuvintele care au epuizat sensurile si aprinzind simturile, scrie poezie.” (Florin Iaru)


Carti similare cu Apasa

Poesii (opere complete)

Poesii (opere complete)

de Vasile Alecsandri

mai mult
Orele si umbra

Orele si umbra

de Aurel Gurghianu

mai mult
Trandafiri

Trandafiri

de Monica Manolachi

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!