Fata in fata cu generalul ion mihai pacepa

scrisa de Lucia Hossu Longin

Fata in fata cu generalul ion mihai pacepa de Lucia Hossu Longin Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fata in fata cu generalul ion mihai pacepa 15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Lucia Hossu Longin
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-50-2508-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Generalul Pacepa si acum la 80 de ani este intruchiparea unui spion. Atletic, bronzat, destins, de o inteligenta sclipitoare, fermecator si, mai ales, memorand tomuri de istorii complicate fie ca este vorba de institutii sau destine de oameni. Trei zile cate 7 ore de inregistrari, doar cu opriri pentru un pahar cu apa. M-a biruit, marturisesc. Ca rezistenta. Uneori si noutatea, socul informatiilor te pot coplesi. Dar are o maniera americana de a se apropia de tine, e prietenos si extrem de atent la starea ta de bine. In Romania inca se mai vantura ideea, lansata de securisti, ca generalul Pacepa este o mumie cu vata-n nas, scoasa din cand in cand la vedere. Ar vrea ei… Este proprietarul unui business, s-a recasatorit cu o profesoara universitara americana, si-a creat o viata sociala si politica intensa, a devenit membru a numeroase asociatii si cluburi profesionale, calatoreste frecvent in Europa de Vest si in alte colturi ale lumii. Noi am reusit ca, pentru trei zile, acest american sa redevina Ion Mihai Pacepa. (Lucia Hossu Longin, Fata in fata cu generalul Pacepa)
Regret enorm cei 27 de ani in care am fost «ofiter al Securitatii». Activitatea pe care am desfasurat-o in conducerea ei a fost o imensa eroare. Ma simt complet detasat de acest trecut si cred ca optiunea mea pentru lumea libera, cu toate consecintele ei, impreuna cu activitatea mea din 1978 impotriva comunismului si Securitatii imi dau dreptul sa ma prezint in fata tarii cu constiinta impacata… Sunt convins ca atunci cand se va scrie istoria reala a Romaniei postbelice, activitatea mea, pe care fostii subordonati o eticheteaza si azi «tradare», va fi considerata mult mai utila pentru eliberarea Romaniei de comunism decat obedienta servila a celor care au slujit pe Ceausescu si comunismul lui pana in ultima clipa” (generalul Ion Mihai Pacepa)


Carti similare cu Fata in fata cu generalul ion mihai pacepa

Repertoarul amorului

Repertoarul amorului

de Stelian Tanase

mai mult
Doua secole impreuna vol 3 - evreii si rusii inainte de revolutie 1795-1917

Doua secole impreuna...

de Aleksandr Soljenitin

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!