Sufism si poezie mistica in persia

scrisa de Viorel Olaru

Sufism si poezie mistica in persia de Viorel Olaru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sufism si poezie mistica in persia 22.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): Viorel Olaru
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-973-111-361-6
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Ca si precedenta mea carte, Secolul samanid din istoria iranienilor si inceputurile poeziei clasice persane, si aceasta nu-si doreste sa fie in primul rand o lucrare strict stiintifica, in sensul ca fiecare afirmatie trebuie sa fie riguros documentata prin indicarea surselor, desi in totalitatea ei se bazeaza pe lucrarile unor autori cu mare autoritate in domeniu. Am dorit mai degraba sa lasam cititorului placerea de a contempla modul in care uneori faptul istoric real este incetosat de interpolari sau actualizari, amintiri de peste veacuri, e confundat voit sau din nestiinta cu alte evenimente similare, dar petrecute in alte timpuri si in alte conditii…

Cartea de fata nu este altceva decat un mijloc prin care cititorul este indemnat sa-si intoarca privirea catre Rasarit, pentru ca acolo zac nestiute sau uitate izvoare de intelepciune, trairi si invataturi care il fac pe cel ce le descopera sa nu-l mai intereseze doar exoticul si fabulosul oriental, ci sa se apropie cu intelegere de modul de viata al societatilor si comunitatilor care continua sa supravietuiasca in spatiul considerat unanim a fi leaganul omenirii. De asemenea, e de dorit ca aceasta carte sa-l ajute pe cititor sa perceapa mai bine evenimentele ce se petrec astazi in aceasta parte a lumii si sa realizeze ca este necesara o mai buna intelegere, o mai inteleapta deschidere si toleranta fata de lumea islamica in general si de Iran in particular. Este o alta lume si o alta civilizatie, iar in abordarea corecta a acesteia nu trebuie sa se recurga la exigentele unor sisteme de valori straine, in special europene si iudeo-crestine, inainte de a cunoaste fundamentele filosofice si religioase, precum si realitatile istorice care au dus la crearea respectivei culturi.

Ajuns la aceasta cunoastere, cititorul va putea sa hotarasca singur ce este real, ce s-ar putea sa fi fost real si ce este pura imaginatie sau legenda intentionat creata de marii invatati ai vremurilor trecute pentru a edifica acea identitate etnica si culturala care sa imbine armonios istoria vechilor persani cu o religie intemeiata de Profetul Muhammad, intr-un spatiu aflat la intersectia Indiei si altor taramuri orientale cu lumea europeana. - Viorel Olaru


Carti similare cu Sufism si poezie mistica in persia

Riviera lui Chanel

Riviera lui Chanel

de Anne de Courcy

mai mult
Misterele istoriei - religie, politica, bani

Misterele istoriei -...

de Eugen Ovidiu Chirovici

mai mult
Saga reginelor

Saga reginelor

de Jean Des Cars

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Neamtu Liviu pe 17.02.2014 22:27:25

Felicitari,Editura Herald pentru cartile frumoase! Cartea "Sufism si poezie mistica in Persia" m-a fascinat.Am recomandat-o si altor prieteni. Felicitari!!!!!


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!