Matsushita leadership

scrisa de John P. Kotter

Matsushita leadership de John P. Kotter Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Publica
Autor (i): John P. Kotter
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 978-973-88365-8-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Konosuke Matsushita (1894-1989) a fost una dintre cele mai importante surse de inspiratie ale timpului sau. Realizarile sale ca lider, autor, educator, filantrop si inovator al managementului sunt uimitoare si ii lasa in umbra chiar si pe Soichiro Honda, J.C. Penny, Sam Walton si Henry Ford.



A trait in saracie inca de la 4 ani, apoi s-a descurcat fara parinti, pe care i-a pierdut la o varsta frageda si a fost nevoit sa munceasca 16 ore pe zi, inca de la 9 ani. A inceput o afacere fara a avea bani sau alt sprijin, si-a pierdut apoi singurul fiu. La acestea s-au adaugat Marea Depresie, ororile aduse de cel de-al doilea razboi mondial in Japonia si multe altele.



Povestea lui Matsushita ne arata ca totul este posibil, chiar si atunci cand esti un tanar bolnavicios, care nu beneficiaza de sprijinul unei familii instarite, de o educatie buna, de o infatisare atragatoare sau de o prezenta carismatica. Povestea lui Matsushita este despre cum sa conduci, cum sa fii intreprinzator, cum sa-ti traiesti viata invatand zi de zi si mai ales despre energia necesara ca sa faci aceste lucruri. Viata lui demonstreaza puterea pe care o au perspectiva pe termen lung, obiectivele idealiste si smerenia in fata marilor succese.



“Matsushita Leadership” este o biografie, dar si o culegere de invataturi pentru corporatii si pentru cei ce vor sa-si construiasca o cariera in secolul 21. Este o sursa de inspiratie si un abecedar al afacerilor, o carte folositoare organizatiilor si oamenilor.



John P. Kotter relateaza cum a creat Matsushita o afacere enorma, cum a inventat practici de management care sunt folosite si astazi, cum a contribuit la realizarea miracolului economic trait de Japonia dupa razboi. Matsushita a scris si numeroase carti in ultimii ani de viata, a deschis o scoala care formeaza lideri, a creat versiunea japoneza a Premiul Nobel si a donat sute de milioane de dolari pentru cauze nobile.



John P. Kotter reuseste sa arate in aceasta carte fascinanta, dar si educativa, despre cum Matsushita nu s-a lasat doborat de neajunsuri, ci a devenit un om de afaceri de succes si un lider, construind Matsushita Electric Corporation – echivalentul japonez al General Electric.


Carti similare cu Matsushita leadership

Hygge. Arta daneză a fericirii

Hygge. Arta daneză a...

de Marie Tourell Soderberg

mai mult
Blink. Decizii bune in 2 secunde

Blink. Decizii bune in...

de Malcolm Gladwell

mai mult



Recenzii

andres andres pe 2010-10-19 22:55:49 Rating:

Ce avem de invatat de la cel mai remarcabil antreprenor al secolului 20?

“Tineretea nu este o etapa a vietii, ci este o stare de spirit.(…) Ea este o chestiune de vointa, un atribut al imaginatiei, o vigoare a emotiilor. Este prospetimea celor mai profunde izvoare ale vietii.” (Samuel Ullman)

Konosuke Matsushita este un nume despre care nu multi au auzit. Pana...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

claudia27121984
Recenzii: 0
Carti citite: 8

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289