Douasprezece scaune

scrisa de Ilf Ilia, Evgheni Petrov

Douasprezece scaune de Ilf Ilia, Evgheni Petrov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Douasprezece scaune 26.96 lei *
Douasprezece scaune 27 lei *
Douasprezece scaune 29.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Ilf Ilia, Evgheni Petrov
Traducator (i): I. Flavius, M. Leicand
Numar de pagini: 416 pagini
ISBN: 9789735766726
Anul aparitiei: 2006
Descriere: In Rusia sovietica a anului 1927, Ippolit Matveevici Vorobianinov, un nobil decazut, in imprejurari nefericite, in ipostaza de functionar, afla de la raposata lui soacra, chiar inainte ca aceasta sa-si dea duhul, ca bijuteriile familiei au fost ascunse, de teama bolsevicilor, in unul dintre cele douasprezece scaune ale sufrageriei. Insa setul de scaune ajunge sa fie confiscat de guvern dupa Revolutie si vindut bucata cu bucata. Intimplarea ii stirneste interesul marelui maestru al combinatiilor Ostap Bender, care, sesizind o sansa aproape indecenta de imbogatire, il convinge pe Vorobianinov sa plece amindoi in cautarea scaunelor. Drumurile ii poarta de la Moscova pina in Caucaz si au de-a face cu personaje dintre cele mai colorate, de la birocrati sovietici oportunisti la virstnicii supravietuitori ai vechii orinduiri, care mai de care mai egoist, corupt sau incompetent, oferind astfel cititorilor de azi prilejul de a cunoaste Rusia anilor ’30 si de a savura una dintre cele mai reusite satire scrise vreodata.

„Umorul lui Raymond Queneau, pe care-l admir, umorul lui Ilf si Petrov, umorul citorva autori de limba engleza precum Anthony Burgess sau Graham Greene, umorul tuturor acestora este al unei singure familii, o mare familie plina de talent.” (Vladimir Nabokov)


Carti similare cu Douasprezece scaune

Două mături stau de vorbă

Două mături stau de vorbă

de Radu Paraschivescu

mai mult
Candidat la insuratoare

Candidat la insuratoare

de Florian Grecea

mai mult
Povesti despre pacala si tandala

Povesti despre pacala...

de Alexandru Mitru

mai mult



Recenzii

andreeatoma andreeatoma pe 2013-02-25 20:36:29 Rating:

Dupa ce am spart gheata si am dat o sansa literaturii ruse, am ajuns si la Ilf si Petrov. Douasprezece scaune reprezinta o poveste amuzanta ce ii are ca protagonisti pe Ipolit Matveevici, un fost nobil, acum functionar la starea civila, si pe Ostap Bender-"marele maestru al combinatiilor", un escroc abil, inteligent. Aventura lor se invarte in jurul celor douasprezece scaune ce au...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Anna Antal
Recenzii: 0
Carti citite: 26

Juels
Recenzii: 0
Carti citite: 134

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140