Vitelul de aur

scrisa de Ilf Ilia, Evgheni Petrov

Vitelul de aur de Ilf Ilia, Evgheni Petrov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Vitelul de aur 20 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Ilf Ilia, Evgheni Petrov
Numar de pagini: 384 pagini
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Ilf si Petrov sunt marii maestrii ai comediei. Vitelul de aur si 12 scaune sunt carti care va vor face sa radeti cu pofta, cu sughituri si cu lacrimi.

O colectie de escroci din epoca sovietica pleaca in cautarea unui serviete cu un milion de ruble, folosind tot felul de scheme si tertipuri in timp ce se fofilesc pe langa organele de militie si vigilenta oamenilor muncii.

Vor organiza concursul interplanetar de sah, un raliu automobilistic, o asociatie de colectare a coarnelor de bou, vor calatori cu trenul Trans-Siberian sau pe camile prin desert.

Vitelul de aur, un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietica a anilor 1920, este una din cele mai amuzante carti ale secolului XX.

Recomandare:

"Cand sunt meditativ, citesc cu placere Suflete moarte sau proza scurta a lui Gogol, iar cand vreau sa rad cu pofta, citesc cu mare placere volumele lui Ilf si Petrov, Vitelul de aur si 12 scaune." (Vasile Ernu)


Carti similare cu Vitelul de aur

Nu te porti asa cu prima doamna

Nu te porti asa cu...

de Christopher Buckley

mai mult
Romanul dintre doua betii

Romanul dintre doua betii

de Serban Constantin Anghene

mai mult
Vitelul de aur

Vitelul de aur

de Ilf Ilia, Evgheni Petrov

mai multRecenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2015-01-15 11:04:39 Rating:

Ilf și Petrov reeditați

Ilya Arnoldovich Feinsilberg (Ilf) și Yevgeny Petrov (Petrov) mi-au captata atentia în sfârșitul de an 2014 cu celebrele romane Douăsprezece scaune și Vițelul de aur. Ediția la care m-am oprit este cea din 1965 în traducerea lui Tudor Mușatescu și Ion Mihail (Editura Pentru Literatură Universală, București) și nu cred că...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Fata Naiva
Recenzii: 0
Carti citite: 24