Fragmente dintr-un carnet gasit

scrisa de Mihail Sebastian

Fragmente dintr-un carnet gasit de Mihail Sebastian Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Mihail Sebastian
Numar de pagini: 80 pagini
ISBN: 973-50-0917-x
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Este o carte in miniatura. S-ar fi putut numi Jurnalul inchipuit al unui francez, in traducere imaginara. Sub masca unui je-eu conturat intr-un carnet gasit, pasamite, pe Podul Mirabeau se afla acelasi Sebastian pe care il stim din jurnalul sau fara masca. Adica un om care poate spune linistit: „Am vorbit cu sinceritate. N-am ascuns. N-am trisat.“ Este o carte care se sfarseste brusc. Ca un jurnal si ca viata. Este o carte cu sclipiri si amoruri fugare, pentru cei care iubesc clipa. Este o carte cu formulari memorabile, rostite in treacat, pentru cei care isi pun intrebari. O carte pentru cei care-l iubesc pe Mihail Sebastian.

Observatia criticului: Veti gasi, in acest volumas matur al unui Sebastian foarte tanar, multe dintre obsesiile generatiei lui, „eliadesti“: preocuparea pentru experienta, pentru autenticitate, pentru eros, un vag misoginism, exercitiul autoscopiei. Dar toate acestea lasa in pagina o umbra de tristete calda, iar aceasta umbra ii apartine numai lui Sebastian.


Carti similare cu Fragmente dintr-un carnet gasit

Verisoara bette

Verisoara bette

de Honore de Balzac

mai mult
George topirceanu - poezii

George topirceanu -...

de George Topirceanu

mai mult
Idiotul

Idiotul

de Feodor Mihailovici Dostoievski

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

silviamaria
Recenzii: 0
Carti citite: 38