Opera poetica. editia a ii-a, revazuta

scrisa de Mihai Eminescu

Opera poetica. editia a ii-a, revazuta de Mihai Eminescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Mihai Eminescu
ISBN: 973-46-0340-X
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Cuprins: Antume • Traduceri • Postume • Poeme originale de inspiratie folclorica • Traduceri
Descriere:
Editie ingrijita de Dumitru Irimia.
Opera poetica a lui Mihai Eminescu, in aceasta a doua editie, ingrijita de profesorul Dumitru Irimia, isi propune sa ofere posibilitatea cunoasterii indeaproape a trei momente fundamentale ale intrarii poeziei lui Mihai Eminescu in constiinta cititorului roman: mai intii, revista Familia; apoi, editia Maiorescu (care isi asuma si momentul Convorbiri literare); in fine, editia Perpessicius, acestea reprezentind tot atitea perspective ale modului de a privi creatia poetica eminesciana, considerata in sine si in istoria poeziei romanesti.
Fara sa cuprinda intreaga creatie poetica a lui Eminescu, editia prezenta poate da o imagine a universului semantic si a structurilor de limbaj prin care aceasta lume de sensuri s-a intemeiat si se desfasoara in permanenta


Carti similare cu Opera poetica. editia a ii-a, revazuta

Misterul lui Edwin Drood

Misterul lui Edwin Drood

de Charles Dickens

mai mult
Ion

Ion

de Liviu Rebreanu

mai mult
Proza. povesti. nuvele. mara, volumele i si ii

Proza. povesti....

de Ioan Slavici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!