Nostalgia

scrisa de Mircea Cartarescu

Nostalgia de Mircea Cartarescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nostalgia 8 lei *
Nostalgia 8 lei *
Nostalgia 38.42 lei *
Nostalgia 49.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Mircea Cartarescu
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 973-50-0613-8
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Editia a IV-a

Oborul era un loc fermecator. Mi-l amintesc si azi cu precizie, il vad pur si simplu in fata ochilor. O intersectie simpla, nu foarte larga, dar cu un aer balcanic, negustoresc, cum nu mai gasesti azi nicaieri. Daca veneai de pe Stefan cel Mare, te napadea multimea firmelor de toate formele, dimensiunile, culorile, scrise pe sticla sau pe lemn, cu litere de mana, caligrafiate frumos, sau cu cele mai variate caractere de tipar.

Sobari, plapumari, croitori, „Geamuri si oglinzi“, ceasornicari, „Pompe funebre“ (aici era mereu cate un cosciug proptit de usa, captusit pe dinauntru cu valuri de satin), cate o cheie uriasa de lemn atarnata perpendicular pe perete si pe care scria YALE, cate un ceas de sticla, mare ca acelea din gara, dar cu limbile pictate si cu numele proprietarului scris pe el. Pe stanga era un birt de unde iesea vesnic un fum albastru cu miros de mititei.

Misunau in jurul lui betivi, tigani imbracati ungureste, cu femeile cu fuste crete dupa ei, tarani purtand funii de usturoi si saci pe jumatate plini, cu iz de canepa. Peste drum era magazinul de jucarii „Scufita rosie“, pe care il visam si noaptea. Era pentru mine un loc feeric.


Carti similare cu Nostalgia

Cabinetul albastru

Cabinetul albastru

de Simona Preda

mai mult
Pamant al oamenilor

Pamant al oamenilor

de Antoine De Saint-Exupery

mai mult
Grasa si proasta

Grasa si proasta

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65

silviamaria
Recenzii: 0
Carti citite: 38