Adevarul despre sascha knisch

scrisa de Aris Fioretos

Adevarul despre sascha knisch de Aris Fioretos Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Adevarul despre sascha knisch 27.3 lei *
Adevarul despre sascha knisch 31.32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aris Fioretos
Traducator (i): Gabriella Eftimie
Numar de pagini: 448 pagini
ISBN: 973-46-0503-8
Anul aparitiei: 2006
Descriere: O carte – eveniment, pe care-o recomanda insusi Jeffrey Eugenides, autorul bestsellerurilor: Middlesex si Sinuciderea fecioarelor: „Aris Fioretos, in romanul sau noir despre Berlinul anului 1928, ne serveste un cocteil ametitor in care amesteca parti egale de policier, farsa istorica, sex si literatura de cea mai buna calitate.”

„Un soi de «psychological thriller» plasat in timpul Republicii de la Weimar, o incursiune temerara, cu mijloace literare rafinate, in lumea «minoritatilor erotice», a caror drama si solitudine penduleaza obscur intre feminitate si masculinitate.“ (Norman Manea)

Actiunea romanului se petrece la Berlin, in torida vara a anului 1928. Sascha Knisch, un barbat cu obiceiuri sexuale aparte, lucreaza ca operator la cinematograful „Apollo”. Intr-o seara o reintalneste pe enigmatica Dora Wilms, cu care are o aventura secreta. O saptamana mai tarziu, cand politia descopera trupul neinsufletit al Dorei, Knisch este acuzat de crima. Incercand sa-si dovedeasca nevinovatia, personajul da de urma unei conspiratii stiintifice si se trezeste implicat intr-o poveste in care nimic nu este ce pare a fi. Cum poate dovedi ceva ce, aparent, nu s-a intamplat niciodata? Ce se petrece de fapt la Fundatia pentru Cercetari Sexologice? Si de ce este important sa ai testicule? Romanul reuseste sa reconstruiasca atmosfera unei epoci de criza, cu o gratie si un nerv narativ ce amintesc de Vladimir Nabokov, combinand in mod ingenios si rafinat istoria si fictiunea si intretesand totodata in urzeala complicata a naratiunii un tratat subtil de politica identitara.

„Fioretos este, fara indoiala, unul dintre cei mai talentati scriitori ai Europei.” (The New Yorker)


Carti similare cu Adevarul despre sascha knisch

Recreatia mare

Recreatia mare

de Mircea Santimbreanu

mai mult
Hotel Iris

Hotel Iris

de Yoko Ogawa

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126