Calatoria elefantului

scrisa de Jose Saramago

Calatoria elefantului de Jose Saramago Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Calatoria elefantului 11.43 lei *
Calatoria elefantului 13.06 lei *
Calatoria elefantului 16.33 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Jose Saramago
Traducator (i): Mioara Caragea
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-46-1604-6
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Scris la zece ani dupa ce i s-a decernat Premiul Nobel, romanul Calatoria elefantului descopera un autor in plina forta a splendorii literare.

Calatoria elefantului, roman aparut in 2008, relateaza voiajul epic al lui Solomon, elefantul, calatoria pe care a facut-o in secolul al XVI-lea, cand regele Joao al III-lea i l-a oferit in dar varului sau Maximilian, arhiduce al Austriei. Nu este un roman istoric, ci un amestec de fapte reale si imaginare, indemnandu-ne sa recunoastem realitatea si fictiunea ca fiind o unitate indisolubila – trasatura majora a tuturor marilor opere. Este, de asemenea, o reflectare asupra conditiei umane, cu umor si ironie, trasaturi ale viziunii autorului, nemilos de patrunzatoare, venind impreuna cu acea forma de infinita compasiune cu care Saramago percepe slabiciunile umane.

„M-a fascinat ideea calatoriei elefantului, ca metafora pentru viata. Cu totii stim ca vom muri, dar nu si circumstantele...” (Jose Saramago)

„Cel mai interesant lucru, in Calatoria elefantului, este de fapt munca in sine cu ironia – de buna seama cathartica –, modul in care aceasta devine mecanismul narativ central al intregii aventuri de care are parte fenomenalul elefant Solomon.” (DiArio de Notícias)

„Protagonistul acestei istorii, in tacerea sa de pahiderm, sugereaza cumva ca oamenii nu s-au schimbat prea mult, in ciuda secolelor care au trecut de la extraordinara calatorie pe care Saramago o spune cu atata umor.” (El País)


Carti similare cu Calatoria elefantului

Toba de tinichea

Toba de tinichea

de Gunter Grass

mai mult
Lovitura de gratie

Lovitura de gratie

de Marguerite Yourcenar

mai mult



Recenzii

Răzvan Mirică Răzvan Mirică pe 2017-12-01 12:39:25 Rating:

Ca cititor al cărților lui Saramago, întotdeauna ajung să fiu hipnotizat de modul în care acesta creează atmosfera narativă (foarte acaparatoare) și atunci când începe cântul la fluierul auctorial, mă ridic (așa cum șarpele se ridică din vas) din realitate și îl urmez pe tărâmurile, poate, cele mai îndepărtate. Chiar dacă nu este la fel de puternic ca alte romane scrise de el,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

mesarosable
Recenzii: 0
Carti citite: 34

stefanciobanu2004
Recenzii: 27
Carti citite: 6