Caietul

scrisa de Jose Saramago

Caietul de Jose Saramago Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Jose Saramago
Traducator (i): Simina Popa
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46-1843-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Caietul lui Jose Saramago contine o colectie de texte scrise pentru blog, in perioada septembrie 2008 – martie 2009. SUnt articole cu tenta politica, in mare parte, despre vremurile actuale, ale crizei financiare, ale abuzurilor de putere, ale nesfarsitelor razboaie religioase, insa concepute asa cum ne-a obisnuit autorul de-a lungul timpului, pornind de la o simpla premisa, construind o poveste, care treptat incepe sa semene cu realitatea noastra de toate zilele, insa pe care firul logic o arunca intr-un asemenea absurd, incat intrebarile care se impun in urma lecturii scot la iveala adevaruri dintre cele mai sumbre.

„Cum sunt lucrurile atunci cand nu ne uitam la ele? Am pus intrebarea asta, care mi se pare pe zi ce trece mai putin nesocotita, de multe ori pe cand eram copil, dar numai mie insumi, nu parintilor sau profesorilor, pentru ca banuiam ca or sa rada de naivitatea mea (sau de prostia mea, dupa vreo parere mai radicala) si or sa-mi dea singurul raspuns care nu m-ar convinge niciodata: «Lucrurile, atunci cand ne uitam la ele, sunt la fel ca atunci cand nu ne uitam».” (Jose Saramago)

„Prin fraza sa, pe care o construieste cum nimeni altul, Jose Saramago se numara printre cei mai originali scriitori ai literaturii universale. Proza sa este o voce ce le cuprinde pe toate celelalte: prea putini mai scriu ca el, atat de cuprinzator si totusi atat de liber.” (The Guardian)

„Saramago este unul dintre cei mai originali scriitori europeni contemporani. Prin Caietul, care are drept instrumente curiozitatea ironica si pesimismul meditativ, el transforma improbabilul in lucruri de neuitat.” (New York Times)


Carti similare cu Caietul

Parfum de femeie

Parfum de femeie

de Giovanni Arpino

mai mult
Tarmul in flacari (vol. 4 din saga familei courtney)

Tarmul in flacari...

de Wilbur Smith

mai mult
Razboiul nu are chip de femeie

Razboiul nu are chip...

de Svetlana Aleksievici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!