Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Este sau nu este ion

Este sau nu este ion

scrisa de Herta Muller

Este sau nu este ion de Herta Muller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Herta Muller
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 973-681-994-9
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Cartea este insotita de un CD audio continand poeziile in lectura autoarei, realizat in colaborare cu sectia romana a Deutsche Welle (redactor Rodica Binder).

Volumul reuneste poezii scrise de Herta Muller folosind cuvinte decupate din reviste, cu precadere din Plai cu boi: texte vaporoase, suprarealiste, jucause. Un deliciu literar si vizual, poeme si colaje simultan, un volum care se cere nu numai citit, ci si privit. Este prima carte scrisa in romana a autoarei de la plecarea in 1987 in Germania.

„Herta Muller isi scoate de sub pat, de sub cap, plaiul cu boi, ia forfecuta de unghii si harst taie cuvintele, le pune’n mojar si face colaje, cofraje, montaje, blocuri cu multe etaje in absurdistan unde urmuz e capitan si limba romana se unduieste sub rasfaturi germane ca o cadina.” (Nora Iuga)


Carti similare cu Este sau nu este ion

Provizii de soare

Provizii de soare

de Marian Barbu

mai mult
Corabia beata/le bateau ivre

Corabia beata/le...

de Arthur Rimbaud

mai mult
Calul troian

Calul troian

de Mircea Grigorovschi

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

YigruZeltil pe 27.09.2010 16:17:03

Interesanta ca idee, dar practica este destul de neinteresanta. Ar fi putut fi ceva mult mai fermecător, dar poate că doar în cazuri foarte rare hazardul ar putea face ceva. Ce-i drept,
materialul din Plai cu boi nu poate fi la fel de bogat ca cel pe care, poate, lucra Tristan Tzara pe vremuri, când, oricum, era hiperconştient că n-ar avea rost să-şi urmeze
nici măcar propria reţetă.


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65