Calatorie intr-un picior

scrisa de Herta Muller

Calatorie intr-un picior de Herta Muller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Calatorie intr-un picior 16.8 lei *
Calatorie intr-un picior 18.48 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Herta Muller
Traducator (i): Corina Bernic
Numar de pagini: 196 pagini
ISBN: 978-973-689-374-2
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Publicat in 1989, Calatorie intr-un picior este primul roman scris de Herta Müller dupa ce a parasit Romania.

Irene, protagonista de 35 de ani a acestui roman, il cunoaste la mare pe Franz, un tanar turist german pe care il gaseste beat intr-o carciuma si il ajuta sa ajunga la hotel. Asteptandu-si actele pentru emigrare, Irene stabileste impreuna cu Franz sa se revada amandoi in Germania, dupa ce ea va fi parasit „cealalta tara“. La aeroport nu-l va intalni insa pe Franz, ci pe un prieten al acestuia, Stefan. Dupa mutarea in Berlinul de Vest, prin Stefan il cunoaste pe Thomas, un somer homosexual cu care reuseste sa comunice. Serpentinele amoroase, anxietatea generata de confruntarea cu birocratia hartuitoare pentru imigranti, analiza lucida a vietii de pe strazile metropolei si dorul de tara de origine atent tinut sub control sunt descrise intr-o proza concisa, minimalista, dar cu „o comoara de imagini de neuitat". (Publishers Weekly). O carte despre alienare, cautari si, mai ales, despre singuratate.

„O carte superba. Constiinta cea mai intima a Irenei – in care politicul a devenit cu totul personal – este magnific redata in aceste pagini.“ (The New York Times Book Review)

„Irene, personajul principal, pleaca din cealalta tara, din tara Dictatorului, in Vest... Herta Müller reuseste sa construiasca o naratiune in care fiecare cititor se simte apatrid si lipsit de aparare. Limbajul descrierilor este dur. Doar acolo unde lucrurile insesi sunt reci, scriitoarea isi ia libertatea unui limbaj poetic stralucit, fara a incerca prin acesta o evadare.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)


Carti similare cu Calatorie intr-un picior

Nesupunere

Nesupunere

de Naomi Alderman

mai mult
Trandafiri

Trandafiri

de Leila Meacham

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!