O pagina de dragoste

scrisa de Emile Zola

O pagina de dragoste de Emile Zola Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O pagina de dragoste 17.57 lei *
O pagina de dragoste 20.16 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Emile Zola
Traducator (i): Teodora Popa-Mazilu
Numar de pagini: 450 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Ca o amprenta a naturalismului se observa in romanul O pagina de dragoste, scris cu o rara gingasie, inclinatia autorului pentru cazurile patologice si aspectele morbide ale vietii, cat si asocierea ideilor legate de fiziologie si ereditate. Fascinat de descoperirile biologiei si medicinei din vremea sa, Zola a avut ideea sa aplice si in acest roman metodele stiintelor experimentale pentru a construi destinele personajelor sale.

In plus, Zola naturalistul supune atentiei cititorului un studiu atent asupra societatii, in special asupra mediului burghezilor instariti din Paris, dominati de pasiunea pentru mondenitati, pentru baluri si distractii frivole, cat si de grija pentru pastrarea aparentelor de virtute, de buna-cuviinta si de cordialitate. In acest fel, Zola denunta intr-o maniera voit neutra, aparent obiectiva, imoralitatea, ipocrizia si bonomia surazatoare a acestei societati "alese". Romanul istoriseste o experienta de viata, dureroasa, tulburatoare, dar perfect verosimila: evolutia unei iubiri interzise, a unei pasiuni ce pune stapanire progresiv pe doi oameni cinstiti, inzestrati cu multa intelegere si bunatate, Hélčne si doctorul Henri Deberle. Liliana Anghel


Carti similare cu O pagina de dragoste

Quo vadis

Quo vadis

de Henryk Sienkiewicz

mai mult
Ultimele

Ultimele

de Nicolae Iorga

mai mult
Isabel si apele diavolului

Isabel si apele...

de Mircea Eliade

mai mult



Recenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2016-07-18 21:02:27 Rating:

Asa cum si-a obisnuit cititorii, Emile Zola abordeaza societatea pariziana burgheza, fara a se teme sa-i dezvaluie latura mai ipocrita si inclinatia catre frivolitate si superficialitate. Totusi, poate pentru ca si noi traim intr-o societate de ale carei tare ne lovim frecvent, pendanteria din acel secol nu-si mai lasa o amprenta atat de puternica.

In schimb, stilul dur...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Silvia1988
Recenzii: 69
Carti citite: 115

Lani
Recenzii: 0
Carti citite: 42

Anda Alexandra Adam
Recenzii: 0
Carti citite: 94