Dulcea plictiseala

scrisa de Francoise Sagan

Dulcea plictiseala de Francoise Sagan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pro Editura
Autor (i): Francoise Sagan
Traducator (i): Nicolae Constantinescu
Numar de pagini: 128 pagini
ISBN: 978-973-145-005-6
Descriere: Dulcea plictiseala este al doilea roman scris de Françoise Sagan, la fel de provocator si de indraznet pentru vremea lui pe cat fusese succesul mondial Bonjour, tristesse.

Dominique se indragosteste de un barbat casatorit, Luc, unchiul iubitului ei. Ea descopera astfel simplitatea unei aventuri extraconjugale, nepasarea, satisfactia, dar si singuratatea si adulterul. Sagan nu ezita sa zugraveasca naivitatea si vulnerabilitatea acestei relatii, punand in lumina cu cinism trama, fara sensibilitate excesiva. Dar descrierea sentimentelor fiecarui personaj este o reusita de-a dreptul incredibila.

Suntem induiosati de Dominique, ca in fata unor emotii adolescentine, nu ca primii cititori, care au fost socati de „amoralitatea“ romanului.

Citind ce scrie Françoise Sagan in Derriere l'epaule, unde autoarea isi trece in revista opera, aflam despre o intalnire determinanta cu un barbat cu „ochii cenusii, aerul obosit, aproape trist“. Si atunci: „Literatura si viata au inceput sa se confunde“. Acest barbat a fost Guy Schoeller, un editor, iar daca eroina din Dulcea plictiseala spune ca a iubit un barbat si a trait o poveste simpla, pentru care n-avea de ce sa faca nazuri, in viata reala se pare ca Sagan chiar a facut nazuri!


Carti similare cu Dulcea plictiseala

Racoarea tarmurilor

Racoarea tarmurilor

de Eyvind Johnson

mai mult
Puterea iubirii

Puterea iubirii

de Tim LaHaye

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!