Poarta coliviei

scrisa de Katie Hickman

Poarta coliviei de Katie Hickman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poarta coliviei 7.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Katie Hickman
Traducator (i): Constantin Dumitru-Palcus
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-46-1144-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: O fascinanta poveste de dragoste, pe fundalul plin de culoare si parfum al Constantinopolului din secolul al XVI-lea!

O poveste care impleteste trecutul cu prezentul, Poarta Coliviei (2008) prezinta descoperirile lui Elizabeth Staveley, o cercetatoare de la Oxford care reconstruieste aventurile Celiei Lamprey, fiica unui capitan de corabie din secolul al XVI-lea si logodnica negustorului Paul Pindar. Disparuta intr-un naufragiu, Celia ajunge in haremul din Constantinopol, unde se pomeneste implicata in intrigile care se tes pentru favorurile sultanului si influenta politica si unde crima este un instrument mereu la indemana pentru atingerea scopului. Tot in Constantinopol se afla si sotul ei, devenit secretar al ambasadorului britanic si insarcinat cu o misiune pe cat de importanta, pe atat de problematica. Un dar neobisnuit pe care acesta il trimite sultanului – o corabie de zahar – va deveni modalitatea neprevazuta prin care Pindar ajunge sa primeasca vesti despre Celia.

„Aproape toata copilaria si tineretea mea am calatorit prin Europa, Orientul Indepartat si America de Sud. La zece ani, am fost trimisa in Anglia, la o scoala cu internat, dar pentru mine «acasa» a fost intotdeauna undeva in strainatate. Din multe puncte de vedere, a fost un mod de viata bizar, dar trebuie sa marturisesc ca mi-a placut la nebunie si a avut o influenta enorma asupra mea. Acesta este, fara indoiala, motivul pentru care am devenit scriitoare... Toate cartile mele, dupa cum imi dau seama acum, uitandu-ma inapoi, sunt despre femei care cauta sa-si insuseasca tinuturi si culturi care, intr-un fel sau altul, le sunt straine. Iar in Poarta coliviei ambele eroine, Elizabeth cea din prezent si Celia cea din trecut, fac si ele exact acelasi lucru care m-a fascinat timp de atata vreme.” (Katie Hickman)


Carti similare cu Poarta coliviei

Porumbelul

Porumbelul

de Patrick Suskind

mai mult
Un om fericit

Un om fericit

de Moricz Zsigmond

mai mult
Inima vinovata

Inima vinovata

de Julie Parsons

mai mult



Recenzii

iris88 iris88 pe 2013-01-07 15:45:08 Rating:

Poarta Coliviei

Cartea acesta m-a dus cu gandul departe, in vremuri apuse, cand existau pirati si sultani care aveau un numar impresionant de neveste. Am citit despre casteluri cu gradini enorme, in mijlocul gradinilor tronau fantani cu apa curata si rece iar copii se jucau in jurul lor voiosi. O cercetatoare de la Oxford, pe nume Elizabeth Staveley porneste in cautarea unor...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146

Mirabela
Recenzii: 0
Carti citite: 46