Istoria gustului

scrisa de Paul Freedman

Istoria gustului de Paul Freedman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Istoria gustului 107 lei *
Istoria gustului 123.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Vellant
Autor (i): Paul Freedman
Traducator (i): Raluca Cimpoiasu, Andra Stoica, Madalina Tureatca
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 978-973-88758-1-4
Descriere: Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare – ingrediente, preparare, prezentare – din preistorie pana in prezent.

Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentata incepand din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pana in secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De la inceput pana la sfarsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tine in viata, ci ne face sa ne simtim vii.


Carti similare cu Istoria gustului

Retorica limbajului scenic - magul captiv

Retorica limbajului...

de Eusebiu Stefanescu

mai mult
Isme - sa intelegem moda

Isme - sa intelegem moda

de Mairi MacKenzie

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!