Iuda, preaiubitul

scrisa de Gerald Messadie

Iuda, preaiubitul de Gerald Messadie Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Nemira
Autor (i): Gerald Messadie
Traducator (i): Diana Morarasu
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 978-973-143-305-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Descoperirea Evangheliei dupa Iuda... a zguduit o lume intreaga. Cum e cu putinta ca apostolul al carui nume a fost, timp de douazeci de veacuri, sinonim cu cea mai infama dintre tradari, sa fie transformat dintr-odata in erou si Vaticanul insusi sa isi reconsidere pozitia.

Cine a fost cu adevarat Iuda? Lasul, tradatorul? Sau discipolul preaiubit al lui Iisus, singurul care l-a iubit cu adevarat si l-a inteles? Devotat Invatatorului sau, Iuda a fost sortit oprobiului public, dar rolul sau a fost crucial pentru istoria crestinismului.

Studiind scrierile fundamentale – Evangheliile canonice si apocrife, comentariile biblice si textele exegetice moderne – Gerald Messadie demasca in acest pasionant thriller biblic zonele de umbra, minciunile si contradictiile dogmei crestine.

Pentru prima oara sunt dezvaluite ratiunile ostilitatii clericilor din Ierusalim fata de Iisus: versetele Deuteronomului afirma fara nici o ambiguitate ca Dumnezeul cel bun, Dumnezeul lui Iisus, nu este Dumnezeul Creator.


Carti similare cu Iuda, preaiubitul

Shangri-la

Shangri-la

de Julio Murillo Llerda

mai mult
Ultimul testament

Ultimul testament

de Sam Bourne

mai mult
Chipul

Chipul

de Dean Koontz

mai mult



Recenzii

andreeatoma andreeatoma pe 2011-06-07 14:12:11 Rating:

Am ales din nou o carte cu tema biblica, de data aceasta, personajul central fiind Iuda. Desi am citit cartea convinsa fiind ca ea are ca punct de pornire Evanghelia dupa Iuda, evanghelie a carei autenticitate este inca una controversata, spre surprinderea mea, am descoperit sursele de inspiratie ale autorului in postfata destul de lunga, ce nu trebuie ignorata, caci contine detalii...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140