Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Magul

Magul

scrisa de William Somerset Maugham

Magul de William Somerset Maugham Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): William Somerset Maugham
Traducator (i): Ioana Vacarescu
ISBN: 978-973-46-1527-8
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Magul (1908) este unul din primele romane publicate de Somerset Maugham, inspirat de o celebritate a epocii, Alesteir Crowley, ocultist si magician autodeclarat, pe care scriitorul l-a cunoscut la Paris.

Personajul central al cartii, Oliver Haddo, pare sa fie la inceput doar o prezenta charismatica si stranie ce se insinueaza in vietile a trei englezi stabiliti la Paris, starnindu-le fascinatia si, in aceeasi masura, repulsia. Cei trei il considera un excentric cu o manie pentru magia neagra, insa la un moment dat, in urma unui conflict, se descopera ca magicianul poseda talente fatale si o fire razbunatoare care fac din el un om foarte periculos. Cu ajutorul doctorului Porhoët, un francez fascinat de stiintele oculte, incepe o investigatie ce implica ritualuri magice, confruntari supranaturale si descoperirea socanta ca visul vechilor alchimisti se poate transforma intr-o realitate de cosmar.

„O carte care il reconfirma pe Maugham in randurile marilor maestri.” (New Statesman)

„Magul este o poveste bizara, macabra, insa relatata cu o sinceritate frapanta, impletind relatarile unor indeletniciri cat se poate de necurate cu descrieri ale frumusetii vietii de zi cu zi, astfel incat capata un efect neobisnuit de puternic asupra cititorului.” (The New York Times)

„Somerset Maugham ramane un artist pasionat al formei. Scriitura sa este atat de densa, de bine calibrata, inchegata si ingenioasa, incat captiveaza atentia cititorului de la prima pagina la ultima.” (Saturday Review of Literature)


Carti similare cu Magul

Fugi, rabbit

Fugi, rabbit

de John Updike

mai mult
Solar

Solar

de Ian McEwan

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

kidu24
Recenzii: 1
Carti citite: 96