Mortii incomozi

scrisa de Subcomandante Marcos, Paco Ignacio Taibo II

Mortii incomozi de Subcomandante Marcos, Paco Ignacio Taibo II Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mortii incomozi 3.99 lei *
Mortii incomozi 5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Subcomandante Marcos, Paco Ignacio Taibo II
Numar de pagini: 232 pagini
ISBN: 978-973-689-299-8
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Mortii incomozi a fost distins cu Premiul marelui public la editia din 2009 a Salonului de Carte de la Paris, care a avut ca tema centrala literatura mexicana.

„Adevaratii cunoscatori de literatura vor da din cap si vor zambi complice in fata acestui extraordinar melanj de trama politista si metafictiune.“ (Publishers Weekly)

Mortii incomozi este cartea a doua personaje: Elías Contreras si Héctor Belascoarán Shayne. Unul este un hatru comisar de investigatii zapatist, limbut si aparent naiv, in timp ce detectivul de la oras se dovedeste un detectiv à l'anglaise autoironic, mare amator de carnaciori spanioli, tigari Delicados cu filtru si bauturi racoritoare. Motivul investigatiei lor, la inceput paralele, apoi convergente, este ipoteza „revenirii din morti“ a unui detinut politc, despre care se credea ca a fost asasinat la iesirea din inchisoare. Acesta lasa mesaje pe robotul telefonic al prietenilor, alertandu-i si dezvaluind o fantezista teorie a conspiratiei universale (sa fie oare Bin Laden un vanzator de tacos ale carui comunicate sunt filmate in studiouri XXX din California?) ce se impleteste insa cu orori reale din istoria Mexicului - „razboiul murdar“, masacrele ordonate de putere, secatuirea unei tari care pare inca sa mai functioneze dupa modelul colonial. Dincolo de trama politista povestita cu inepuizabile resurse comice intrezarim astfel o lectie de istorie trecuta sub tacere de toate manualele oficiale.


Carti similare cu Mortii incomozi

Bestiar. salata orientala cu universitari inchipuiti

Bestiar. salata...

de Lucian Bagiu

mai mult
Carpaciul

Carpaciul

de Bernard Malamud

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!