La limita vulgaritatii. mic tratat de mare pudoare

scrisa de Philippe Tretiack, Helene Sirven

La limita vulgaritatii. mic tratat de mare pudoare de Philippe Tretiack, Helene Sirven Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
La limita vulgaritatii. mic tratat de mare pudoare 9 lei *
La limita vulgaritatii. mic tratat de mare pudoare 10.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Philippe Tretiack, Helene Sirven
Traducator (i): Alin Mihailescu
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-143-308-0
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Radiografia inveninata, dar plina de savoare, a fenomenului care tinde sa-si puna amprenta asupra epocii: vulgaritatea. Spiritul analitic de tip cartezian intra intr-o combinatie exploziva cu verva rabelaisiana, in incercarea de elucida logica si procedeele puse in joc de vulgaritate si de a descrie domeniul ei tot mai cuprinzator: trupul, hainele si moda, societatea, mass-media, lumea politica si artele.

Opusa distinctiei, vulgaritatea implica permanent atingerea si transgresarea limitei: dintre intim si public, corporal si spiritual, privilegiat si declasat. Rezultatul ei? Haosul gusturilor, al claselor, al valorilor, mai precis rasturnarea lor intr-un fair is foul and foul is fair, un bric-a-brac in care totul, si mai ales individul, se confunda, se niveleaza, se izoleaza… Semn al vitalitatii unei societati, de naturalete opusa pedanteriei perfide, vulgaritatea repugna si fascineaza, legitimand respingerea oricarui canon.

„Vulgaritatea e o nevoie naturala. Sa spunem raspicat: vulgaritatea e utila pasiunilor democratice! Ea permite tuturor sa se afirme, sa se manifeste, sa faca proasta impresie, iar adesea chiar sa calce in strachini. Putem agita vulgaritatea ca sa o combatem mai bine, asa cum odinioara se agita drapelul rosu in China lui Mao pentru a combate drapelul rosu. Vulgaritatea e, in acelasi timp, si carpa si drapel.” Philippe Tretiack & Helene Sirven, La limita vulgaritatii


Carti similare cu La limita vulgaritatii. mic tratat de mare pudoare

Noaptea trecuta la Chateau Marmont

Noaptea trecuta la...

de Lauren Weisberger

mai mult
Nevestele din Bath

Nevestele din Bath

de Wendy Holden

mai mult
La cumparaturi in Las Vegas

La cumparaturi in Las...

de Sophie Kinsella

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!