Cuvant catre crocodili

scrisa de Antonio Lobo Antunes

Cuvant catre crocodili de Antonio Lobo Antunes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Antonio Lobo Antunes
Traducator (i): Micaela Ghitescu
Numar de pagini: 380 pagini
ISBN: 973-50-0805-x
Anul aparitiei: 2004
Descriere: „M-am hotarat sa fac o carte numai cu femei – spune Antonio Lobo Antunes. Dupa revolutie era o atmosfera de razboi civil. O miscare de extrema dreapta a ucis multi oameni, intre care prim-ministrul Sa Carneiro. Vreme de un an, miscarea a fost condusa de fostul presedinte al republicii, generalul Spinola. Am scris despre aceasta perioada din perspectiva femeilor legate de personajele masculine – «crocodilii» –, a femeilor carora nu li se spunea totul. Sunt lucruri banuite, ghicite, evocate de aceste sotii, amante, vaduve. Ceea ce iti permite sa folosesti mai multe registre. E o frumoasa provocare sa nu ai de-a face decat cu femei. Una e surda, alta are cancer, alta e obeza. Crocodilii provin dintr-un text in care Tchuang-tse adresa un indemn acestor animale.“

Scriitorul si psihiatrul portughez Antonio Lobo Antunes este unul dintre cei mai indreptatiti candidati la Premiul Nobel pentru literatura. Cartile lui sunt poeme in proza in care se intra, poate, mai greu decat in romanele conventionale. Recompensa lecturii e insa descoperirea unui scriitor surprinzator la fiecare fraza, jongland cu imagini fulgurante intr-o atmosfera de violenta, sarcasm si melancolie plina de caldura omeneasca.


Carti similare cu Cuvant catre crocodili

Dictionarul mara

Dictionarul mara

de Dan Coman

mai mult
Cartea lui dave

Cartea lui dave

de Will Self

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!