Ludovic al xiv-lea. iarna marelui rege (vol 2)

scrisa de Max Gallo

Ludovic al xiv-lea. iarna marelui rege (vol 2) de Max Gallo Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Allfa
Autor (i): Max Gallo
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-724-244-0
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Iarna anului 1683. Ludovic al XIV-lea are patruzeci si cinci de ani. A ajuns la apogeul puterii sale, iar soarele vietii isi incepe declinul. Curtenii dardaie de frig la castelul Versailles, in cele doua mii de incaperi pe care nu reusesc sa le incalzeasca. Rugaciunile au luat locul spectacolelor si balurilor. Credincioasa, Doamna din Maintenon, cu care regle s-a casatorit in taina, vegheaza toate acestea.

Razboiul, vanatoarea dezlantuita impotriva protestantilor, boala, moartea celor apropiati fac ca viata la Curte sa devina tot mai austera, uneori chiar sinistra. Este iarna marelui rege. Iar in acest prelung crepuscul, Ludovic al XIV-lea da dovada de un curaj atat fizic, cat si moral, care fascineaza.

Regele nu se lasa doborat, nici coplesit. El lupta pana in ultimele clipe ale vietii. Guverneaza. Suveranul seducator, care la inceputurile domniei savura totul din plin, a devenit un rege pios, care se gandeste la Mantuirea lui, fara a uita sa fie un Mare Rege.

Max Gallo ne face sa decoperim un suveran extraordinar de uman.


Carti similare cu Ludovic al xiv-lea. iarna marelui rege (vol 2)

Nu sunt eu

Nu sunt eu

de Maia Morgenstern

mai mult
Cinematograful gol

Cinematograful gol

de Daniel Cristea-Enache

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

TINA
Recenzii: 0
Carti citite: 3