La agatat

scrisa de Nadine Gordimer

La agatat de Nadine Gordimer Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
La agatat 19.17 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Nadine Gordimer
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 973-724-012-X
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Este primul roman al celebrei autoare din Republica Sud-Africana, laureata a Premiului Nobel pentru literatura care intra, in sfarsit, pe piata cartii din Romania.

Ceea ce pare, la inceput, o simpla aventura intre o tanara alba dintr-o familie foarte buna si mecanicul arab pe care aceasta l-a „agatat” se transforma, treptat, intr-o poveste de dragoste a carei profunzime pare sa-i surprinda chiar si pe protagonisti. O vreme, relatia pare sa evolueze normal si, eventual, sa se si consume la un moment dat. Dar, in momentul in care barbatul, aflat ilegal in Africa de Sud si prins de autoritati pentru a fi expulzat, e obligat sa paraseasca aceasta tara bogata, lucrurile iau o intorsatura neasteptata. Ceea ce, din punctul de vedere al femeii, parea o simpla aventura, se vadeste a fi o iubire ce o face dispusa la orice sacrificiu. Cel dintai semn consta in faptul ca tanara pleaca, impreuna cu barbatul, intr-o tara araba, renuntand la confortul de acasa, la bunastare, la viata sociala etc. pentru a intra intr-o lume in care conditia femeii e cu totul alta.

Stilul autoarei - nervos, concis, excelent ritmat, de o modernitate lipsita de stridente – se armonizeaza perfect cu povestea propriu-zisa, argumentand pe deplin conditia ei de laureata a celui mai important premiu din lume.


Carti similare cu La agatat

O casa la capatul lumii

O casa la capatul lumii

de Michael Cunningham

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ramonel
Recenzii: 0
Carti citite: 58

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147