Barbatul si moda

scrisa de Adina Nanu, Ovidiu Buta

Barbatul si moda de Adina Nanu, Ovidiu Buta Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Barbatul si moda 23.1 lei *
Barbatul si moda 28.67 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Adina Nanu, Ovidiu Buta
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-46-1447-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: „Marturisesc ca singura nu as fi indraznit sa semnez aceasta carte, ca sa nu para ca o bunica vrea sa le dea sfaturi nepotilor despre cum sa se imbrace. Dar cu Ovidiu Buta langa mine am avut curaj sa pun pe hartie observatiile si gandurile care se adunasera in zecile de ani de cand predau istoria stilurilor si a costumului. El e mereu la curent cu ce se poarta la Londra, Paris, New York sau Milano, ia tot timpul pulsul modei, vede daca moda mai traieste sau trage sa moara, constata ce victime a mai facut, vine cu idei proaspete si verifica intuitiile si teoriile mele. Pe mine ma intereseaza, dincolo de valurile mici ale modelor trecatoare, curentele mari care traverseaza secolele si oceanele. Si, mai presus de orice, aspectul artistic al imaginii umane, care parea in ultimele doua veacuri ca nu ii mai preocupa pe reprezentantii sexului tare, dar care renaste sub ochii nostri si va deveni din ce in ce mai actual in mileniul III.” (Adina Nanu)

„Pentru mine, moda barbatilor a fost intotdeauna un mare mister. Poate ca acest lucru suna ciudat venind chiar de la un barbat – si chiar unul interesat foarte tare de subiect. Multi ani mi-a fost foarte greu sa inteleg 'zgarcenia' garderobei masculine moderne, pana in momentul in care am avut sansa sa o intalnesc pe Adina Nanu, ca profesoara. A fost pentru prima data cand am invatat ca raspunsurile la intrebarile mele nu trebuie cautate doar in prezent, iar metrosexual, retrosexual, fashion icon si alti termeni pe care ii percepem ca fiind acut de actuali se regasesc in tipul dandy-ului, al industriasului de la inceputul secolului XX sau in imaginea lui Cary Grant. Aceasta carte m-a ajutat sa ma inteleg atat ca personalitate, cat si ca stil vestimentar. Barbatul modern a devenit un personaj complex, cu o imagine asumata si, lucrul cel mai important, dispus sa experimenteze.” (Ovidiu Buta)

Aceasta carte este rezultatul unui dialog intre o femeie si un barbat, dintre doua generatii. Amandoi sunt preocupati de infatisarea umana: Adina Nanu e istoric de arta, iar Ovidiu Buta, care i-a fost student la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, este un tanar jurnalist de moda. Subiectul discutiei este arzator de actual: infatisarea masculina aflata in plin proces de transformare la inceputul mileniului III. Caci, dupa ce in secolul XX femeile au golit dulapurile de haine ale barbatilor, luand la purtare totul, de la pantaloni si cravate la palarii si camasi, e firesc sa ne asteptam ca, in veacul urmator, sexul tare sa doreasca sa isi ia revansa, sa isi dobandeasca libertatea de a se imbraca la fel de variat ca reprezentantele sexului frumos.

Cuprins: Comunicarea prin imagine, moda si stilul • Costumul – a doua piele. Functiile costumului • Mijloacele de expresie vizuala • Barbatul ideal. Dandy-ul si dandismul, varsta si moda • Trupul fara haine. Dimensiuni si proportii, cunoasterea de sine, remodelarea trupului • Coafuri, barbi si mustati • Trupul in haine. Corectarea siluetei prin vesminte • Imbracamintea piesa cu piesa • Muzica, dansul si costumul • Costumul festiv • Intre prezent si viitor


Carti similare cu Barbatul si moda

Morala medicului

Morala medicului

de Dragos Nicolescu

mai mult
Sphera mundi

Sphera mundi

de Adrian Sustea

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!