Jurnalul albastru

scrisa de James Levine

Jurnalul albastru de James Levine Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnalul albastru 20.3 lei *
Jurnalul albastru 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): James Levine
Traducator (i): Laurentiu Dulman
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-707-384-6
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Povestea teribila si cutremuratoare a unei fetite indiene, vanduta si fortata sa devina prostituata, care se foloseste de puterea imaginatiei si a scrisului pentru a-si depasi existenta tragica.

Batuk Ramasdeen este o fetita precoce si cu o imaginatie iesita din comun, dintr-un sat din India. La varsta de noua ani, tatal sau o vinde unui proxenet din Mumbai. "Plasata" licitatorului care ofera pretul cel mai mare si care cauta o tanara virgina, ajunge la un "orfelinat" unde este initiata in noua ei profesie. Din cusca sa mica pe Common Street, ea se prostitueaza zilnic pentru ceva mancare si un loc de dormit. Obligata sa serveasca din cuibul ei pana la zece barbati pe zi, tratata mizerabil de catre cei care platesc pentru serviciile ei, fata este abuzata chiar si de medicul care o consulta; iar prietenul ei, Puneet, aproape moare dupa ce a fost violat de doi politisti si este castrat la primul semn de pubertate. Folosindu-si imaginatia si talentul la scris pe care l-a deprins pe cand era internata intr-un spital misionar, Batuk evadeaza din cumplita sa existenta asternand pe hartie povesti. Jurnalul albastru devine mantuirea sa. Povestile lui Batuk sunt minunat redate, iar descrierile evadarilor sale imaginare sunt nespus de poetice. Felul in care frumusetea si infioratoarea realitate sunt puse laolalta e cutremurator.

James Levine, profesor de medicina la Clinica Mayo, a avut ideea acestei carti teribile si sfasietoare, pe cand intervieva copiii strazii in Mumbai ca parte a cercetarii lui medicale. Pe "Strada Custilor" unde copiii se prostituau, inchisi pur si simplu in spatii mici si expuse public, Levine a fost izbit de imaginea unei fetite care statea in fata custii sale si scria intr-un jurnal.

"Jurnalul albastru este o poveste profund emotionanta si un stigmat viu al rezistentei de care poate da dovada spiritul omenesc. Este un tribut adus scrisului, care ofera sens vietii si ne poate ajuta sa facem fata celor mai cumplite imprejurari. Vocea lui Batuk – memorabila eroina, prostituata copil – va ramane alaturi de cititor pentru mult, mult timp." - Khaled Hosseini, autor al cartilor Vanatorii de zmeie si Splendida cetate a celor o mie de sori.


Carti similare cu Jurnalul albastru

Mere

Mere

de Richard Milward

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!