Valsul de adio

scrisa de Milan Kundera

Valsul de adio de Milan Kundera Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Valsul de adio 20.3 lei *
Valsul de adio 22.33 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Milan Kundera
Traducator (i): Jean Grossu
Numar de pagini: 268 pagini
ISBN: 973-50-0369-5
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Primul roman al lui Milan Kundera publicat dupa stabilirea in 1975, in Franta, este o scriere la fel de „muzicala“ pe cat o indica titlul si pe cat cititorul, familiarizat deja cu lucrarile marelui scriitor de origine ceha, se asteapta sa fie. Personajul principal spune aici „adio“ atat tarii sale, careia ii sunt consacrate de fapt, toate gandurile lui, cat si iluziilor sale politice din tinerete. Si, in ciuda gratiei si muzicalitatii sale, din el emana intreaga amaraciune, tristete si luciditate a cuiva care stie ca „la intervale rare, istoria supune umanitatea la incercari“ si ca „acelor incercari, nimeni nu le rezista“.
Una dintre aceste incercari este utopia distrugatoare care i-a bantuit tara. Iubiri frivole, ura, delatiune, vinovatie, raspundere, intrebari si raspunsuri pasionante privitoare la conditia umana si la „ismele“ pe care din cand in cand, criminal, le imbratiseaza se impletesc in aceasta carte, una dintre cele mai dense epic si ideatic ale celebrului romancier.
Cititorul roman are prilejul sa intre intr-o lume in chip straniu cunoscuta, desi aproape uitata, pe care, lipsit de vehementa si incrancenare, ironia stralucitului romancier o transforma intr-una palpitanta, debordand de viata, idei si tandrete.


Carti similare cu Valsul de adio

Memoriile unei supravietuitoare

Memoriile unei...

de Doris Lessing

mai mult
Hiroshima joe

Hiroshima joe

de Martin Booth

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125