Memoriile unui tanar ticnit

scrisa de Frederic Beigbeder

Memoriile unui tanar ticnit de Frederic Beigbeder Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pandora-M
Autor (i): Frederic Beigbeder
Traducator (i): Marie-Jeanne Vasiloiu
Numar de pagini: 150 pagini
ISBN: 9738330874
Anul aparitiei: 2005
Descriere: "Memoriile unui tanar ticnit" este primul roman al lui Beigbeder, aparut in 1990. Putini critici vorbesc insa de performantele lui estetice. Pierre Jourde le considera nule, de pilda, in "La Littérature sans estomac", dar rateaza miza literaturii lui. O data cu Beigbeder, proza literara a primit doua lovituri aplicate de acelasi pumn in acelasi loc: in primul rand, a devenit o anexa a retoricii publicitare – mai degraba decat sa si-o fi anexat; in al doilea, o „prezentare a imprezentabilului“, intr-un alt sens decat cel dat de Lyotard: se afiseaza ca literatura, intr-un gest iconoclast, ceea ce ar trebui sa fie antagonic literaturii, asa cum pisoarul lui Duchamp ar trebui sa fie opusul artei. Intr-o epoca imuna la socuri estetice, insa, etalarea de care vorbesc se poate traduce prin „afirmarea inutila a inutilului“, asemanatoare cu actele eroilor emisiunii de pe MTV, Jackass: nihilism la patrat, un „nu“ amuzant spus „nu“-ului raspicat si serios sau „da“-ului prescriptiv ori admirativ.

"Mai era si Marc Marronnier. Marc Marronnier se indragostea in zilele cu sot si voia sa moara in zilele fara sot. Marc Marronnier se considera un dandy, insa nu se putea impiedica sa nu-si vare degetele in nas, de fata cu lumea. Marc Marronnier iubea lumea intreaga. Marc Marronnier avea o mutra care cere palme. Stiu eu ce spun: Marc Marronnier sunt eu. Asta mi-e viata: un sir de ejaculari precoce; nu m-am putut abtine niciodata sa traiesc."


Carti similare cu Memoriile unui tanar ticnit

Păienjenel (Spider)

Păienjenel (Spider)

de Patrick McGrath

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!