Iarta-ma! ajuta-ma!

scrisa de Frederic Beigbeder

Iarta-ma! ajuta-ma! de Frederic Beigbeder Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pandora-M
Autor (i): Frederic Beigbeder
Traducator (i): Doru Mares
Numar de pagini: 196 pagini
ISBN: 978-973-885443-0-7
Descriere: Angajat de compania de manechine Aristo, Octav Parango pleaca in Rusia. Misiunea lui? De a gasi fete proaspete, frumoase si fotogenice gata sa se "vanda" pentru a deveni fotomodele. Va amintiti cine era Octav Parango, nu? Un tip care a lucrat intr-o mare agentie de publicitate, Young and Rubicam, si care in 2000 a scris un roman teribil despre derapajele cinice ale lumii publicitare. Cartea a avut un succes nebun, dar a atras concedierea autorului din bransa.

Cartea "Iarta-ma! Ajuta-ma!. Confesiunea unui cautator de fotomodele" este continuarea romanului "29.9 ron": acelasi personaj, Octav Parango, iese din inchisoare (unde il lasam la sfarsitul romanului "29.9 ron "/ 99 francs) pentru a se ocupa de campania publicitara a partidului comunist din 2002 (fapt real) si a anima o emisiune de 99 de zile. Fascinat insa de Rusia, de imaginea aproape legendara a unei tari nesfarsite, in care la fiecare pas intalnesti fete frumoase si camarazi de votca, Octav accepta meseria de scout, mai exact el racoleaza fetiscane, posibile top-modele pentru campaniile publicitare din Franta. Meseria visata! Platit de o agentie de manechine, Octav abordeaza cele mai "bune" fete, pentru a le alege pe acelea, putine, care devin etalon de frumusete in revistele mondene.

Cartea poate fi citita ca o satira care denunta tirania frumusetii si a tineretii. Pe de alta parte, insa, este si o poveste apocaliptica de amor: Octav o intalneste pe Lena, o adolescenta din Sankt Petersburg pentru care face o pasiune fatala. In fine, cartea are forma unei confesiuni, avand ca interlocutor imaginar un preot (ortodox, rus) caruia personajul ii relateaza cinic si disperat aventurile sale. De fapt, este povestea unui tip care se crede liber si care constata ca libertatea nu exista.


Carti similare cu Iarta-ma! ajuta-ma!

Mefisto

Mefisto

de Klaus Mann

mai mult
Disecție

Disecție

de Han Kang

mai mult
Tentații

Tentații

de Corina Ozon

mai multRecenzii

andres andres pe 2011-08-16 22:20:11 Rating:

Se pare ca Beigbeder m-a impresionat din nou. Are un mod de a scrie, de a-si expune ideile care te lasa cu un “wow, nu ma asteptam!”… cel putin asta a fost reactia mea la finele cartii.

Am citit cartea la repezeala, prin metrou, ca de obicei pentru ca am teancul care creste pe birou. Sa zicem ca asta a fost “pauza de beletristica” – cartea m-a relaxat si m-a tinut in...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

ogogioiu
Recenzii: 0
Carti citite: 83

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 284