De veghe in lanul de secara

scrisa de J.D. Salinger

De veghe in lanul de secara de J.D. Salinger Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De veghe in lanul de secara 13.37 lei *
De veghe in lanul de secara 14.96 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): J.D. Salinger
Traducator (i): Cristian Ionescu
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 973-46-0118-0
Anul aparitiei: 2005
Descriere: "Caracteristica omului necopt e ca vrea sa moara eroic pentru o cauza, în timp ce caracteristica omului matur e dorinta de a trai modest în slujba ei".


Situata de ani de zile in topul preferintelor cititorilor din Romania, De veghe in lanul de secara continua sa fie, la peste cincizeci de ani de la aparitie, cartea de capatai a adolescentei.

Ce poate fi uimitor pentru tinerii care o citesc acum, la 16 ani, si ai caror parinti s-au nascut, probabil, in aceeasi perioada ca si romanul, e ca trec prin aceleasi episoade, angoase si mirari precum Holden Caulfield. Doar ca el nu folosea atat de des cuvantul „cool” si nu naviga pe Internet. Iar cand simtea nevoia s-o sune pe fata de care era indragostit, ori renunta, pentru ca nu avea chef, ori intra in prima cabina de telefon. Problemele lui raman insa, si chiar si modul in care sunt rezolvate: prin revolta, prin negare sau, uneori, prin ignorarea lor.

Exista voci care se intreaba de ce totusi a avut romanul un succes atat de uimitor, in toata lumea si, deja, de atatia ani. In fond, nu e singura carte care-si pastreaza prospetimea cu trecerea timpului.

E vorba despre altceva, un ceva despre care s-au scris zeci de mii de pagini. Ceva imposibil de sintetizat intr-o scurta prezentare. Poate, pur si simplu, e o carte foarte-foarte buna. Atat. Alaturati-va milioanelor de tineri care au citit-o si veti intelege.


Carti similare cu De veghe in lanul de secara

Femeia de la etaj

Femeia de la etaj

de Claire Messud

mai mult
Viata mea de barbat

Viata mea de barbat

de Philip Roth

mai mult
Ada sau ardoarea. o cronica de familie

Ada sau ardoarea. o...

de Vladimir Nabokov

mai mult



Recenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2013-01-22 21:30:34 Rating:

De “Lanul de secara” am auzit prin filmele americane cu liceeni… si asta e principalul motiv pentru care am fost curioasa cu privire la carte.

Stiam ca este o poveste pentru adolescenti, dar fiind invatata in ultima vreme cu lecturi trecute liceu si de prospetimea lui, am pierdut asta din vedere. La inceput mi s-a parut ca urmeaza sa se intample niste chestii palpitante. Imi...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

YigruZeltil pe 27.11.2010 14:51:02

Mda, nu este o carte care m-a impresionat, deşi am înţeles că e o carte-cult fiindcă s-au regăsit atâţia în personajul principal, care, cam la fel ca mulţi
alţi adolescenţi din zilele noastre, se rătăceşte (iremediabil?) în mocirla cotidianului şi îşi exhibă violent revolta, având însă, în fond, chemarea
unui "altceva". Pe mine însă nu m-a impresionat ca scriere şi ca poveste în sine, din tot romanul rămănând doar cu gustul acelei întrebări disperate: unde se
duc raţele alea de pe lacul din Central Park când vine iarna?!?...


Laura pe 10.08.2010 10:10:51

M-am asteptat la altceva atunci cand mi-am cumparat aceasta carte si chiar si atunci cand am inceput sa o citesc. Nu e deloc dificila lectura si totusi mi-a trebuit mult mai mult timp ca
sa o termin, mai mult decat ii alocasem eu initial, deoarece.. nu a avut acel "ceva" care sa ma atraga. Povestea unui adolescent certat cu scoala, lipsita de esenta si energie.
Dar cum gusturile nu se discuta, multora cartea asta le-a fost pe plac :)


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

disturbed_ghost25
Recenzii: 0
Carti citite: 13

marmotzel
Recenzii: 1
Carti citite: 9

danrusu
Recenzii: 0
Carti citite: 3