Fratii Karamazov

scrisa de Feodor Mihailovici Dostoievski

Fratii Karamazov de Feodor Mihailovici Dostoievski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fratii Karamazov 14.99 lei *
Fratii Karamazov 14.99 lei *
Fratii Karamazov 40 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Feodor Mihailovici Dostoievski
Numar de pagini: 1096 pagini
ISBN: 973-86879-9-3
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Ca roman total, Fratii Karamazov se dovedeste a fi concluziv atat din perspectiva viziunii asupra lumii a autorului, cat si din punct de vedere artistic. In primul rand, se reuseste o totala cuprindere a spatiului european, din Spania pana intr-un oras provincial rusesc, extinzandu-se apoi pana in Siberia si chiar, ipotetic, in America si mai departe, in spatiul cosmic, unde timpul se intinde la infinit si paralelele pot sa se intalneasca.

Imaginarul, surprins in formele reale ale vietii, si dimensiunea fantasticului intregesc acest spatiu total, permitand autorului sa creeze un roman social-psihologic cu trasaturi epopeice, in cadrul larg al unui realism fantastic, dar si sa impuna, in acelasi timp, un plan filozofic si unul eseistic, in vederea cautarii-definirii sensului si scopului vietii omului pe Pamant, a formularii problemelor existentiale, etice si estetice. Si totul -imbracat in evenimente cumplite, exceptionale: paricid si crima cu motivatii ideologice, dragoste egotista si generoasa pana la autojertfire, prietenie si tradare, instrainare cu si fara ideal.
Albert Kovacs


Carti similare cu Fratii Karamazov

Opera lui mihai eminescu volumul iv

Opera lui mihai...

de George Calinescu

mai mult
Groapa

Groapa

de Eugen Barbu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

todica86
Recenzii: 0
Carti citite: 7

sandybook
Recenzii: 3
Carti citite: 146

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141