Eternul sot. dublul

scrisa de Feodor Mihailovici Dostoievski

Eternul sot. dublul de Feodor Mihailovici Dostoievski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Art
Autor (i): Feodor Mihailovici Dostoievski
Traducator (i): Nicolae Gane
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-124-086-2
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Povestiri, nuvele sau chiar microromane, Dublul si Eternul sot prezinta stari extreme de constiinta, manifestari schizofrenice sau idei obsesive.

In Dublul, avem a face cu un functionar respectabil, Goliadkin senior, care se afla pe punctul de a se dezintegra social din cauza aparitiei tulburatoare a unei sosii. Dublul, Goliadkin junior, incearca sa distruga reputatia protagonistului si sa-i uzurpe locul în cadrul birocratiei rusesti. Surpriza insa survine atunci cand se dovedeste ca acesta din urma nu este decat o manifestare schi zo frenica a eroului nostru. Dualitatea, fizica ori psihica, va constitui si tema celei de-a doua nuvele. Fundamentata pe o rivalitate de tip mimetic, Eternul sot cuprinde în paginile sale un joc subtil între sotul înselat si amantul iubitei defuncte. Sufocat de probleme financiare si nemaia vând resurse morale pentru a trai, sotul isi urmareste rivalul pas cu pas.


Carti similare cu Eternul sot. dublul

Scrieri, iii - ion sintu

Scrieri, iii - ion sintu

de Ion Marin Sadoveanu

mai mult
Cartea de aur a povestilor

Cartea de aur a...

de Ion Creanga

mai multRecenzii

crissis95 crissis95 pe 2017-12-03 23:56:44 Rating:

Ambele recenzii sunt scrise mai jos

ETERNUL SOT
De-a lungul lecturii, au reusit sa resimt de la sentimente de ura si dezgust fata de unele personaje, la compasiune si regret. Nu este la fel de lung precum celelalte romane ale sale (Crima si Pedeapsa, Amintiri din casa mortilor, Idiotul, Fratii Karamazov s.a), dar este o lectura usoara si “destul de” linistita....

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

ionela23
Recenzii: 0
Carti citite: 1

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63