Despre dragoste si alti demoni

scrisa de Gabriel Garcia Marquez

Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Despre dragoste si alti demoni 23.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Gabriel Garcia Marquez
Numar de pagini: 162 pagini
Anul aparitiei: 2006
Descriere: In 1942, intr-o manastire din America Latina sint scoase la lumina ramasitele lumesti ale unei adolescente, Sierva Maria de Todos Los Angeles.

Splendida ei podoaba capilara masoara douazeci si doi de metri lungime... Sa fie oare aceasta descoperire fructul imaginatiei inflacarate a autorului?

Reala sau fictiva, ea reprezinta punctul de plecare al unei inedite povesti de dragoste, desfasurate pe fundalul pitoresc si decadent al Cartagenei, la mijlocul secolului al XVIII-lea. Sierva Maria este muscata la virsta de douazeci de ani de un ciine. Banuind-o de turbare sau ca ar fi posedata de diavol, Inchizitia o trimite la o manastire, unde, alaturi de exorcistul ei, Don Cayetano Delaura, traieste o pasiune nebuna, distructiva si, prin urmare, blestemata...

Prin aceasta capodopera situata la cumpana dintre istorie si legenda, misticism si erotism, Gabriel García Márquez depaseste granitele realismului magic. Poezia si maiestria stilului sau transforma aici scena magicianului aventurier intr-un minunat iconostas baroc.



Fragment

Bernarda Cabrera, mama fetitei si sotia fara titluri a marchizului de Casalduero, luase în zorii acelei zile un purgativ puternic: sapte boabe de antimoniu într un pahar cu zahar rafinat. Fusese o metisa neîmblînzita, din asa numita aristocratie de tejghea; seducatoare, hrapareata, pusa pe chefuri si cu un nesat în pîntec gata sa sature o cazarma. Totusi, în cîtiva ani, disparuse din lume datorita abuzului de miere fermentata si pastile de cacao. Ochii de tiganca îsi stinsera vapaia, farmecul i se risipi, pierdea sînge si varsa fiere, iar trupul de sirena de odinioara deveni puhav si aramiu precum cel al unui mort de trei zile si scapa niste vînturi asurzitoare si pestilentiale ce speriau dulaii.
Abia daca mai iesea din alcov si chiar si atunci umbla în pielea goala sau cu o pelerina de serj fara nimic pe dedesubt, care o facea sa para mai despuiata decît daca nu s ar fi îmbracat.
Avusese sapte scaune pîna cînd se întorsese servitoarea care o însotise pe Sierva María si care nu i vorbi despre muscatura cîinelui. În schimb, îi comenta scandalul din port iscat de vinderea sclavei.
— Daca i asa de frumoasa cum se spune, poate fi abisiniana, zise Bernarda.
Însa chiar de ar fi fost regina din Saba, nu i se parea cu putinta ca s o cumpere cineva platind greutatea ei în aur.
— Or fi vrut sa spuna în pesos de aur, zise.
— Nu, o lamuri, atît aur cît cîntareste negresa.
— O sclava înalta de sapte palme nu cîntareste mai putin de o suta douazeci de livre, spuse Bernarda. si nu exista femeie, nici neagra, nici alba, care sa valoreze o suta douazeci de livre de aur, poate numai daca scoate diamante pe fund.
Nimeni nu fusese mai priceput decît ea la negotul cu sclavi si stia ca, daca guvernatorul cumparase abisiniana, n avea sa fie pentru ceva atît de sublim cum ar fi sa i serveasca la bucatarie. Atunci auzi primele flajolete si petardele de sarbatoare, si imediat harmalaia dulailor din custi. Iesi în livada de portocali sa vada ce se întîmpla.
Don Ygnacio de Alfaro y Duenas, al doilea marchiz de Casalduero si senior de Daríen, auzise si el muzica din hamacul unde îsi facea siesta, atîrnat între doi portocali. Era un barbat lugubru, cu o expresie amara si de o paliditate de crin din pricina sîngerarii provocate de lilieci în timpul somnului. Era îmbracat într o chilaba de beduin cu care umbla prin casa si avea o scufie de Toledo ce i sporea aerul descumpanit. Vazîndu si sotia cum a adus o Domnul pe lume, se repezi s o întrebe:
— Ce muzica i asta?
— Nu stiu, raspunse ea. În cîte sîntem astazi?
Marchizul nu stia. Trebuie sa fi fost cu adevarat foarte nelinistit ca sa i adreseze o întrebare sotiei, iar ea trebuie sa se fi simtit tare usurata cu fierea ca sa i raspunda fara urma de sarcasm. Se asezase în hamac, intrigat, cînd se auzira iar petardele.


Carti similare cu Despre dragoste si alti demoni

Toate femeile vor 7

Toate femeile vor 7

de Kaya de Vos

mai mult
Chira chiralina

Chira chiralina

de Panait Istrati

mai mult
Secretul orhideei

Secretul orhideei

de Lucinda Riley

mai mult



Recenzii

andreeatoma andreeatoma pe 2011-11-28 17:17:37 Rating:

Imi doream de mult sa-l citesc pe Marquez, dar pana acum m-iau fost inaccesibile cartile sale. Am reusit sa imprumut doua dintre acestea, una din ele fiind cea despre care va voi povesti acum. Pot spune ca povestea in sine nu m-a impresionat in mod deosebit, ma asteptam la ceva mai senzational, dupa cum debutase, mai mult mister, mai mult neobisnuit decat ceea ce am gasit. Si...

Citeste mai mult

andres andres pe 2010-08-03 21:38:23 Rating:

“Incerca sa il faca sa isi schimbe gandul. Ii spuse ca dragostea era un sentiment impotriva naturii, candamnand doi necunoscuti la o dependenta meschina si nesanatoasa, cu atat mai efemera, cu cat e mai intensa.”

Departe de a fi o carte exceptionala, “Despre dragoste si alti demoni” scrisa de Gabriel Garcia Marquez este exact cartea la care ma asteptam. Povestea simpla si totusi...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141